Informație-ȘOC pentru Infractor: judecătoarea Mirela Popescu rămâne la șefia Secției Penale! Sunt șanse mari să moară prost!

Informație-ȘOC pentru Infractor: judecătoarea Mirela Popescu rămâne la șefia Secției Penale! Sunt șanse mari să moară prost!

Informație-ȘOC pentru Infractor: judecătoarea Mirela Popescu rămâne la șefia Secției Penale! Sunt șanse mari să moară prost! Și s-ar putea să fie la conducerea completului care va judeca recursul infractorului care nu vrea să moară prost dar nu va avea succes.

Secția pentru judecători a CSM a decis, miercuri, prelungirea delegării în funcția de președinte al Secției Penale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătoarei Mirela Popescu.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a doamnei judecător POPESCU MIRELA SORINA, începând cu data de 25.07.2018, până la ocuparea funcţiei în condiţiile art. 53 din Legea nr. 303/2004, dar nu mai mult de 6 luni, este decizia secției.

Magistratul, care este și președintele unuia dintre Completele de 5 judecători care a avut spre soluționare cauze importante, a candidat, la începutul anului, pentru un nou mandat la conducerea Secției, fiind singurul judecător care s-a înscris în cursă, însă candidatura a fost respinsă.

La ședința la care s-a dezbatut numirea Mirelei Popescu în funcție a participat și președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea. Votul a fost de 5-4 pentru respingerea candidaturii.

Surse din sistem au precizat că în favoarea numirii Mirelei Popescu au votat Cristina Tarcea, Bogdan Mateescu, Andreea Chiș și Mihai Bălan. Fostul președinte al CSM și judecător al ÎCCJ, Mariana Ghena, s-a abținut.

Pe de altă parte, Lia Savonea, Gabriela Baltag, Simona Marcu, Evelina Oprina și Nicoleta Țînț sunt judecătoarele care s-au opus numirii Mirelei Popescu la conducerea Secției Penale a CSM, deși era singurul candidat, precizează sursele menționate.

Mandatul de 3 ani al Mirelei Popescu la conducerea Secției Penale a ÎCCJ a expirat la începutul anului, iar de atunci magistratul este delegat în funcția de președinte al Secției.

Mirela Popescu este președintele unuia dintre completele de 5 judecători de la Secția Penală de la Curtea Supremă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

3 Așa o fi?

4 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu