Inspecţia Judiciară a exercitat o nouă acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog

Inspecţia Judiciară a exercitat o nouă acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog

Inspecţia Judiciară (IJ) a anunţat, vineri, că a exercitat o nouă acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în urma afirmaţiilor făcute de acesta într-un comunicat al Asociaţiei "Iniţiativa pentru Justiţie".

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Bogdan Ciprian Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare", se precizează într-un comunicat al IJ transmis AGERPRES.

Din verificările efectuate, arată sursa citată, inspectorii judiciari au reţinut că susţinerile procurorului Pîrlog, cuprinse în comunicatul Asociaţiei "Iniţiativa pentru Justiţie" din 30 martie, "sunt false, au un efect defăimător cu privire la activitatea procurorilor Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie şi, ca atare, aduc atingere onoarei, probităţii profesionale, precum şi prestigiului Justiţiei".

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.

Pe 27 august 2018, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în urma unor comentarii făcute de acesta într-un articol publicat în ianuarie anul trecut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...