Iohannis: Independența justiției și statul de drept sunt vitale; în caz contrar cetățenii iau atitudine

Iohannis: Independența justiției și statul de drept sunt vitale; în caz contrar cetățenii iau atitudine

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că independența justiției și statul de drept sunt vitale, arătând că decidenții politici nu au voie să abandoneze aceste principii, deoarece, în caz contrar, cetățenii iau atitudine.

 "Independența justiției și garantarea statului de drept sunt cuvinte des uzitate în discursurile politice. Atât de des uzitate, încât unii oameni politici ar putea chiar să creadă că le pot folosi ca pretext pentru decizii care pun în pericol tocmai independența justiției și statul de drept. Dar când unii uită de aceste repere, reacția societății poate fi fermă, ceea ce demonstrează cât de importante sunt. Chiar vitale! Indiferent de legitimitatea invocată în acțiunile lor, decidenții politici nu au voie să abandoneze principiile fundamentale ale democrației. În caz contrar, cetățenii iau atitudine pentru a readuce lucrurile pe făgașul lor corect", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu noii absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii.

El a subliniat că românii au demonstrat că își doresc să trăiască într-o societate în care "principiul conform căruia nimeni și nimic nu poate fi mai presus de lege este pe deplin respectat".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

5 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …