Iohannis: Obama mi-a mulțumit pentru Parteneriatul strategic pe care îl avem

Iohannis: Obama mi-a mulțumit pentru Parteneriatul strategic pe care îl avem

Trimisul special al AGERPRRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că omologul său american, Barack Obama, i-a mulțumit pentru Parteneriatul strategic dintre cele două țări. "Am schimbat câteva propoziții, dintre care una recunosc că mi-a plăcut foarte mult, președintele Obama mi-a mulțumit pentru România, pentru parteneriatul pe care îl avem pe care îl găsește foarte bun și recunosc că m-a bucurat această afirmație și mulțumire", a spus șeful statului, după ce a participat la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington.

El a precizat că nu s-a mai detaliat nimic cu privire la o vizită oficială a președintelui Obama în România, însă a susținut că se lucrează în acest sens.

Șeful statului a arătat la întâlnirea cu românii din Washington că a avut multe întâlniri foarte bune la Casa Alba și la Centrul de conferințe unde s-a desfășurat Summitul securității nucleare cu președintele Barack Obama, cu vicepreședintele Joe Biden și cu secretarul de stat american John Kerry.

"A fost o dovadă a faptului că România și Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strâns, foarte bun și cu o perspectivă foarte frumoasă", a afirmat Iohannis.

El a susținut că există preocupare pentru cele trei componente ale Parteneriatului strategic — politică, militară și cea economică.

Șeful statului a subliniat că în privința componentei politice și a celei militare colaborarea este foarte bună și i-a rugat pe românii din SUA să joace rolul de ambasadori pentru România în privința colaborării economice cu America.

"În domeniul trei, economic, cred că mai este loc pentru o colaborare mai bună, mai este loc foarte mult pentru investitori americani în România, dar, recunosc, mie mi-ar plăcea să avem și investitori români în America. Dumneavoastră, fiecare în felul lui, sunteți astfel de investitori", a spus Iohannis.

Președintele Iohannis a fost însoțit de soția sa Carmen la întâlnirea cu românii din Washington.

Șeful statului se află începând de miercuri în SUA, unde a vizitat Muzeul Memorial al Holocaustului, a participat la cina de lucru oferită de Barack Obama și la Summitul securității nucleare. Șeful statului își încheie sâmbătă vizita în SUA.

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...