Iohannis: Obama mi-a mulțumit pentru Parteneriatul strategic pe care îl avem

Trimisul special al AGERPRRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că omologul său american, Barack Obama, i-a mulțumit pentru Parteneriatul strategic dintre cele două țări. "Am schimbat câteva propoziții, dintre care una recunosc că mi-a plăcut foarte mult, președintele Obama mi-a mulțumit pentru România, pentru parteneriatul pe care îl avem pe care îl găsește foarte bun și recunosc că m-a bucurat această afirmație și mulțumire", a spus șeful statului, după ce a participat la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington.

El a precizat că nu s-a mai detaliat nimic cu privire la o vizită oficială a președintelui Obama în România, însă a susținut că se lucrează în acest sens.

Șeful statului a arătat la întâlnirea cu românii din Washington că a avut multe întâlniri foarte bune la Casa Alba și la Centrul de conferințe unde s-a desfășurat Summitul securității nucleare cu președintele Barack Obama, cu vicepreședintele Joe Biden și cu secretarul de stat american John Kerry.

"A fost o dovadă a faptului că România și Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strâns, foarte bun și cu o perspectivă foarte frumoasă", a afirmat Iohannis.

El a susținut că există preocupare pentru cele trei componente ale Parteneriatului strategic — politică, militară și cea economică.

Șeful statului a subliniat că în privința componentei politice și a celei militare colaborarea este foarte bună și i-a rugat pe românii din SUA să joace rolul de ambasadori pentru România în privința colaborării economice cu America.

"În domeniul trei, economic, cred că mai este loc pentru o colaborare mai bună, mai este loc foarte mult pentru investitori americani în România, dar, recunosc, mie mi-ar plăcea să avem și investitori români în America. Dumneavoastră, fiecare în felul lui, sunteți astfel de investitori", a spus Iohannis.

Președintele Iohannis a fost însoțit de soția sa Carmen la întâlnirea cu românii din Washington.

Șeful statului se află începând de miercuri în SUA, unde a vizitat Muzeul Memorial al Holocaustului, a participat la cina de lucru oferită de Barack Obama și la Summitul securității nucleare. Șeful statului își încheie sâmbătă vizita în SUA.

AGERPRES

 

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video