Iohannis spune că pe Vlase îl recomandă experienţa şi pregătirea pentru a prelua conducerea SIE

Iohannis spune că pe Vlase îl recomandă experienţa şi pregătirea pentru a prelua conducerea SIE

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că pe Gabriel Vlase îl recomandă experienţa şi pregătirea pentru a prelua conducerea SIE, precizând că l-a nominalizat pentru această funcţie fără a avea o discuţie cu PSD.

Întrebat cum a ajuns la decizia de a-l nominaliza pe Vlase la şefia SIE, Iohannis a răspuns: "Printr-o analiză atentă. Am analizat candidaţii posibili (...) ţinând cont de experienţă, de expertiză, de pregătire. După finalizarea analizei l-am invitat pe domnul Vlase. I-am spus că analiza a condus la această oportunitate pentru domnia sa şi i-am propus nominalizarea. A acceptat-o şi în această fază suntem acum".

Totodată, şeful statului a spus că nu a discutat cu cei din PSD cu privire la preluarea conducerii SIE. "A fost fix propunerea mea. N-am avut niciun fel de discuţie cu PSD pe această temă", a mai spus Iohannis.

El a subliniat că pe Gabriel Vlase îl recomandă pentru şefia SIE experienţa şi pregătirea.

Pe 14 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care a propus numirea lui Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit