Iordache despre înregistrările prezentate de Ghiță: Dacă nu începea Parchetul General ancheta, trebuia o comisie parlamentară

Iordache despre înregistrările prezentate de Ghiță: Dacă nu începea Parchetul General ancheta, trebuia o comisie parlamentară

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat, vineri, că a susținut constituirea unei comisii parlamentare în cazul înregistrărilor prezentate de Sebastian Ghiță, însă, între timp, procurorii de la Parchetul General au deschis o anchetă pe acest subiect.

"Parchetul General este cel care, potrivit legii, trebuie să își facă propria cercetare. Dacă nu începea Parchetul General, eu am afirmat că trebuia o comisie parlamentară care să demareze. Atâta timp cât Parchetul General a deschis și există o anchetă în derulare, fără îndoială că Parchetul General este cel care trebuie să stabilească pașii următori", a spus Florin Iordache, răspunzând unei întrebări puse de jurnaliști înainte de ședința CSM.

Totodată, Florin Iordache a fost întrebat dacă susține proiectul depus de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede ca numirile șefilor din parchete să nu mai fie făcute de către președinte.

"Eu am spus că politicul nu are ce căuta în actul de justiție. Trebuie să întărim separația puterilor în stat, dar, în același timp, dialogul instituțional trebuie să existe. Și unde poate avea loc acest dialog instituțional cel mai bine decât în Parlament?", a spus Florin Iordache.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”