Iran: Fratele președintelui Rohani, arestat pentru delicte ''financiare'' (justiție)

Iran: Fratele președintelui Rohani, arestat pentru delicte ''financiare'' (justiție)

Fratele și consilierul special al președintelui iranian Hassan Rohani a fost arestat pentru delicte "financiare", a anunțat duminică un purtător de cuvânt în domeniul justiției, Gholamhossein Mohseni-Ejeie, citat de AFP.

Sursa foto: en.farsnews.com

Hossein Fereydoun și "persoane apropiate au fost anchetate în mai multe rânduri. O cauțiune a fost stabilită, dar cum nu a putut fi plătită, el a fost transferat în închisoare", a declarat oficialitatea iraniană. "Dacă plătește cauțiunea, va fi eliberat. Dar justiția își va urma cursul", a adăugat Mohseni-Ejeie, subliniind că și "alte persoane au fost arestate".

Numele fratelui președintelui iranian a fost menționat în urmă cu mai bine de un an în mai multe scandaluri de corupție, îndeosebi delicte bancare. În 2016, șeful inspecției generale, Nasser Seraj, a declarat că Fereydoun "a făcut presiuni" pentru a numi în fruntea băncii Refah pe unul dintre apropiații săi, Ali Sedghi, acuzat de numeroase "infracțiuni financiare" și îndepărtat în cele din urmă de la conducerea băncii.

Numele fratelui lui Rohani a mai fost menționat într-un alt dosar în care era implicat Ali Rastegar Sorkheie, șeful băncii Melat, arestat pentru implicarea sa într-o "importantă afacere de corupție bancară" de către serviciile de informații ale Gardienilor Revoluției, a relatat agenția Tasnim, care are legături cu conservatorii, care au cerut în mai multe rânduri arestarea pentru corupție a lui Hossein Fereydoun.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka