Israelul şi Egiptul au inaugurat prima legătură aeriană directă între Tel Aviv şi staţiunea Sharm el-Sheikh

Israelul şi Egiptul au inaugurat prima legătură aeriană directă între Tel Aviv şi staţiunea Sharm el-Sheikh

Israelul şi Egiptul au inaugurat duminică o primă legătură aeriană directă între oraşele Tel Aviv şi Sharm el-Sheikh, staţiune balneară la Marea Roşie, a anunţat compania naţională israeliană El Al, informează AFP.

"Primul zbor 5193 al companiei Sun Dor care face parte din grupul El Al, zbor cu destinaţia Sharm el-Sheikh, a decolat în această dimineaţă la orele locale 10:15 (07:15 GMT) de pe aeroportul Ben Gurion, acesta fiind primul zbor al unei companii aeriene israeliene spre Sharm el-Sheikh", a anunţat El Al într-un comunicat.

Zboruri directe leagă deja aeroportul israelian Ben Gurion din Tel Aviv cu cel din Cairo, Egiptul fiind prima ţară arabă care a semnat un acord de pace cu Israelul în 1979.

Cele două ţări şi-au întărit recent relaţiile.

La începutul lui octombrie, un avion al companiei naţionale egiptene Egypt Air a aterizat în Israel, o premieră. Până atunci, zborurile erau operate de o filială a Egypt Air, Sinai Air, ale cărei avioane nu arborau drapelul egiptean.

După ce a venit la putere în iunie anul trecut, premierul israelian Naftali Bennett s-a deplasat de două ori în Egipt, în septembrie, pentru o întrevedere cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, şi luna trecută, pentru un summit cu acesta din urmă şi cu liderul de facto al Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed.

După ce, în 2020, Israelul şi-a normalizat relaţiile cu Emiratele, Bahrainul şi Marocul, el a inaugurat zboruri directe cu aceste ţări. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!