Istvan Kovacs, a 7-a delegare la Campionatul Mondial din Qatar. Ce meci va putea arbitra românul

Istvan Kovacs, a 7-a delegare la Campionatul Mondial din Qatar. Ce meci va putea arbitra românul

Istvan Kovacs va fi pentru a 7-a oară arbitru de rezervă la Campionatul Mondial din Qatar. Arbitrul român a fost ales pentru mecul decisiv al grupei F disputat între Croația și Belgia ce va avea loc joi, de la ora 17:00.

Istvan Kovacs, a 7-a delegare la Campionatul Mondial din Qatar

Până atunci, Kovacs va fi delegat la partida dintre Arabia Saudită și Mexic, de miercuri, începând cu ora 21:00.

În cadrul partidei dintre Croația și Belgia, arbitrul român va fi rezerva englezului Anthony Taylor. Ceilalți doi asistenți sunt tot englezi, Gary Beswick și Adam Nunn.

Istvan Kovacs este singurul arbitru european delegat la acest turneu final care nu a arbitrat până în prezent un meci în Qatar. El se numără printre cei 8 arbitri fără vreun meci la centrul terenului alături de Ma Ning (China), Yoshimi Yamashita (Japonia), Maguette Ndiaye (Senegal), Saíd Martínez (Honduras), Kevin Ortega (Peru), Matthew Conger (Noua Zeelandă) și Salima Mukansanga (Rwanda), potrivit GSP .

Ion Crăciunescu a declarat că Istvan Kovacs va putea să arbitreze la CM Qatar 2022 doar dacă un arbitru mai bine cotat se va accidenta. În acest moment arbitrul român este doar pe o listă de suport.

Am o informație despre Istvan Kovacs că el a venit la Campionatul Mondial ca arbitru suport, adică pe lista de rezerve. Așa s-a făcut acum, de asta a fost numai arbitru de rezervă, poate să arbitreze numai dacă se accidentează cineva.

Ce îl avantajează pe el e că pe lista suport sunt trecuți cei tineri, care sunt de perspectivă. I se va da un meci doar dacă se va accidenta cineva și va fi ales el de pe lista suport. E un mare succes pentru noi și pentru el, îl felicit că a ajuns acolo.

E la un Campionat Mondial, câștigă niște bani foarte frumoși și e bine pentru el, cum să nu fie. Sper să prindă un meci, dar cu cât se avansează mai mult în competiție e din ce în ce mai greu”, a spus Ion Crăciunescu la Digi Sport.

Pentru meciurile în care a fost delegat ca arbitru de rezervă. Kovacs a primit peste 87.500 de dolari. 70.000 de dolari reprezintă suma primită pentru participarea la Mondial, la care se adaugă câte 2.500 de dolari pentru fiecare partidă la care este delegat.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava