Jandarmeria face apel pentru identificarea protestatarilor care au lovit caii la mitingul de duminică seara

Jandarmeria face apel pentru identificarea protestatarilor care au lovit caii la mitingul de duminică seara

Jandarmeria Română face un apel la populație pentru identificarea persoanelor care au lovit caii în timpul mitingului organizat duminică seara în Capitală.

''Dar cu caii ce-ați avut?"...'domnule, domnilor'... care ați înțeles să vă exprimați libertatea de expresie lovind cu pumnii un animal sau folosind argumente 'luminoase' în ochii cailor, în încercarea 'nobilă' de a obține o reacție violentă din partea animalului, dar el blând, înțelept și bine antrenat a ales să confirme un vechi proverb, care spune că 'Dumnezeu nu a lăsat caii să vorbească pentru a nu pune oamenii în dificultate'. Jandarmeria Română vă solicită sprijinul pentru identificarea și tragerea la răspundere conform legii a acestor 'domni' care au lovit caii și i-au agresat, într-o încercare, poate, de a da un alt sens unei manifestații pașnice, care s-a desfășurat fără incidente'', se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Cei care recunosc persoanele din imagini sau au imagini de la miting sunt rugați să le transmită pe adresa de e-mail jandarmerie@mai.gov.ro sau pe mesageria paginii de Facebook a Jandarmeriei Române.

Comandantul Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, a declarat luni că instituția nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor la protestul care a avut loc duminică la București.

"Jandarmeria nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor. Pe anul în curs am avut 110 misiuni unde s-a folosit calul. Pe de altă parte, e singurul animal care nu calcă omul. (...) E un animal destul de bine pregătit, îi avem în dotare de foarte mulți ani, sunt antrenați și în condiții de zgomot, și în condiții de stres, de mulțime, de gaze iritant-lacrimogene, nu iese calul pe stradă nepregătit. (...) Nu sunt niște animale care ar putea pune în pericol viața sau integritatea corporală a cuiva", a spus Sebastian Cucoș. El a precizat că instituția folosește caii la proteste pentru că astfel se reduce foarte mult numărul jandarmilor care trebuie mobilizați în astfel de cazuri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…