Japonia: O politiciană a primit un avertisment scris după ce și-a adus bebelușul la ședința consiliului municipal

Japonia: O politiciană a primit un avertisment scris după ce și-a adus bebelușul la ședința consiliului municipal

O membră a unui consiliu municipal din Japonia, care și-a adus bebelușul în sala de dezbateri, a primit miercuri un avertisment scris din partea instituției, informează DPA.

Consiliul municipal din Kumamoto, dominat de bărbați, a hotărât că Yuka Ogata, care a intrat vineri în sala de dezbateri cu fiul ei în brațe este responsabilă de perturbarea ședinței.

Membrii Consiliului municipal au susținut că nu este permis accesul vizitatorilor — în acest caz un sugar — în cadrul ședințelor care nu sunt publice.

Ogata, una dintre cele șase persoane de sex feminin din consiliul municipal care numără în total 48 de membri, a declarat că a dorit să sublinieze prin gestul său provocările cu care se confruntă femeile din Japonia.

Însă bărbații din cadrul consiliului au obligat-o atât pe mamă, în vârstă de 42 de ani, cât și pe copil să părăsească sala de consiliu. De asemenea, ea s-a confruntat cu un val de critici și din mediul online în ciuda faptului că premierul Japoniei, Shinzo Abe, și-a luat angajamentul de a crea ''o societate în care toate femeile să strălucească''.

Ogata s-a întors în sala de consiliu imediat după ce și-a lăsat copilul cu o prietenă.

Politiciana, care a obținut o diplomă de master în soluționarea conflictelor la Universitatea George Mason din SUA, a decis să intre în sala de ședințe cu sugarul în brațe, deoarece nu a primit un răspuns pozitiv la solicitarea făcută în acest sens consiliului, după ce rămase însărcinată anul trecut, precizează sursa citată.

Potrivit raportului Global Gender Gap 2017, realizat de Forumul Economic Mondial, care are în vedere disparitatea de gen și sprijinirea copiilor, Japonia ocupă locul 114 într-un clasament ce include 144 de țări.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …