JEGURI! Dragnea a scăpat de revocare din cauza ABSENTEISMULUI MASIV al deputaților PNL!

JEGURI! Dragnea a scăpat de revocare din cauza ABSENTEISMULUI MASIV al deputaților PNL!

JEGURI! Dragnea a scăpat de revocare din cauza ABSENTEISMULUI MASIV al deputaților PNL! Aproape jumătate dintre deputații PNL au absentat miercuri de la ședința de plen a Camerei Deputaților unde trebuia pusă pe ordinea de zi și supusă la vot solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei, dezvăluie  G4Media.ro .

Din cauza absenteismului masiv al liberalilor, solicitarea nu a mai fost făcută, deoarece ar fi fost respinsă la vot.

Dacă deputații PNL s-ar fi mobilizat, șansele ca Liviu Dragnea să fie demis de la șefia Camerei ar fi fost maxime, deoarece și deputații PSD au absentat și ei masiv, iar Opoziția ar fi avut voturi mai multe.

Potrivit sistemului electronic de vot, la ședința de plen a Camerei au în total 170 de deputați prezenți din totalul de 329. De la PNL au fost în sală 45 din totalul de 68, de la USR au fost 20, de la PMP au fost 8, iar neafiliați tot 8. În ceea ce privește tabăra puterii, PSD a avut în sală 65 de deputați, iar ALDE 6. De la UDMR au fost 10 deputați prezenți.

Dacă și restul liberalilor ar fi fost prezenți la ședință, opoziția ar fi contabilizat peste 100 de deputați, în condițiile în care PSD, ALDE și UDMR ar fi fost în minoritate, cu doar 81 de deputați.

Decizia de revocare a președintelui Camerei Deputaților pentru încălcarea regulamentului și a Constituției se ia cu votul majorității celor prezenți, ceea ce înseamnă că Dragnea ar fi putut fi răsturnat dacă deputații PNL nu ar fi absentat.

Absența lor este cu atât mai notabilă, cu cât Biroul Executiv al PNL a decis pe 29 octombrie ca toți deputații liberali să își anuleze, în perioada 14 – 21 noiembrie, orice deplasare pentru a putea fi prezenți la Parlament.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...