JO 2016: Tenis de masă - Nigerianul Aruna, primul african din istorie prezent în sferturi

JO 2016: Tenis de masă - Nigerianul Aruna, primul african din istorie prezent în sferturi

Jucătorul nigerian de tenis de masă Quadri Aruna a devenit marți dimineață, la Rio, primul african din istorie prezent în sferturile de finală în proba de simplu masculin la JO, unde îl va avea ca adversar în cursul după-amiezii pe nr. 1 mondial, chinezul Ma Long.

În optimi, Aruna, nr. 40 mondial, l-a eliminat cu 4-2 (12-10, 12-10, 11-5, 3-11, 5-11, 11-9) pe germanul Timo Boll, fost nr. 1 mondial și prezent în continuare în top 20, pe locul 13.

În afara lui Boll, toți favoriții sunt prezenți în sferturile de finală, cei doi chinezi, Ma Long și Zhang Jike, campionul mondial, respectiv campionul olimpic en titre, germanul Dimitrij Ovtcharov (N.5 mondial), belarusul Vladimir Samsonov (N.9) și japonezul Jun Mizutani (N.6).

De notat recordul mondial al celui mai lung set din optimile de finală în duelul dintre Ovtcharov și slovenul Bojan Tokic, câștigat cu 33-31 de Tokic.

De asemenea, toate favoritele sunt prezente în sferturi și la simplu feminin, cu chinezoaica Li Xiaoxia, campioană olimpică, și compatrioata sa Ding Ning (nr. 2 mondial), singura europeană aflată încă în cursă fiind germanca Han Ying, nr. 7 mondial.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante