Jurnal PSD. După ce a vândut 40-50 de posturi de ministru, Dragnea e cu spatele la zid! Cică Ponta i-a trimis un mesaj: Flaușatule, probleme, mă?

Jurnal PSD. După ce a vândut 40-50 de posturi de ministru, Dragnea e cu spatele la zid! Cică Ponta i-a trimis un mesaj: Flaușatule, probleme, mă?

Jurnal PSD. Problemele lui Dragnea în interiorul partidului de adâncesc cu fiecare zi ce trece după „eroica” izbândă a moțiunii de cenzură împotriva propriului guvern. E cu spatele la zid după ce înainte de vot a promis 40-50 de posturi de miniștri la cei pe care-i simțea vulnerabili în fața ofertelor concurenței. Sursa noastră spune că este nebunie.

Cel care întreține jarul aprins este Ponta. Care sună, sau dă mesaje tuturor celor pe care-i știe că au fost arvuniți pentru demnități de miniștri, băgându-le fitile. Sursa noastră spune că Ponta i-a trimis un mesaj chiar și lui Dragnea: Flaușatule, probleme, mă?

Iar focul s-a extins după ce ieri la prânz a apărut știrea că vreo două zeci de miniștri și-au cerut revocarea demisiei. Ori, printre ei se aflau și nume despre care Dragnea spunea acum câteva zile, la negocieri, că „nu mai sunt pe listă”.

Probleme sunt și cu secretarii de stat, câteva zeci

Probleme sunt și cu secretarii de stat. Care sunt câteva zeci, spre o sută. Și acolo s-au făcut promisuni către baroni locali care și-au convins parlamentarii să voteze cu partidul, că „va fi bine”.

Județele vulnerabile

Județele în care mocnește revolta sunt Neamț, Gorj, Vâlcea, Bistrița, Hunedoara și Cluj. Deocamdată, din ce am reușit noi să aflăm.

De ce au votat minoritățile cu PSD?

Pentru că aproape toți cei care reprezintă așa-zisele minorități sunt de fapt interpuși PSD. În actualul legislativ au mai intrat foarte puțini din „vechea gardă”. Pe lângă Pambuccian și Ganț, doi sau trei. Restul sunt prospături. Puțină lume știe, de exemplu că un mandat de la minorități nici n-a fost atribuit. Pentru că sunt 18 mandate atribuite minorităților, nu 17 câte sunt ocupate acum. Mandatul tătarilor a rămas liber după ce ăia s-au certat între ei și nu au mai depus liste la alegerile parlamentare.

Miniștrii care rămân sigur pe post

Sevil Shhaideh

Ana Birchall

Carmen Dan

Lia Olguța Vasilescu

Graţiela Gavrilescu

Teodor Meleşcanu

NOTĂ: Porecla de Flaușatul i se trage lui Dragnea de la Gușă, nașul lui Vâlcov. Care a povestit că atunci când s-au dus Hrebenciuc și Oprișan cu el de mână în birou la Adrian Năstase, să semneze adeziunea la PSD, era încălțat cu sandale și avea în picioare ciorapi flaușați. Și, bonus de la noi, era îmbrăcat cu o geacă din fâșii de piele, ca băieții de la țară, cu părinți avuți... Gușă era atunci secretar general al PSD. Ce vremuri...



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...