Kanye West vrea să cumpere platforma de socializare Parler, după ce conturile sale de social-media au fost blocate din cauza unor mesaje antisemite

Kanye West vrea să cumpere platforma de socializare Parler, după ce conturile sale de social-media au fost blocate din cauza unor mesaje antisemite

Ye, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, a fost de acord să cumpere platforma de socializare Parler, auto-numita „neanulabilă”, a anunțat compania.

Săptămâna trecută, conturile de Twitter și Instagram ale vedetei au fost blocate, după ce acesta a postat mesaje antisemite.

Parler este folosit în principal de conservatorii americani și se descrie ca o alternativă de „libertate de exprimare” la platformele mainstream.

Nu va trebui să vă temeți că veți mai fi eliminat de pe rețelele sociale”, a postat directorul executiv George Farmer.

„Ne exprimăm”

Anunțul, pe PR Newswire, dezvăluie puțin despre condițiile acordului.

Se spune: „În conformitate cu termenii acordului lor de principiu, părțile intenționează să încheie un contract de cumpărare definitiv și se așteaptă să se încheie în al patrulea trimestru al anului 2022”.

Acordul va include „suport tehnic continuu” din partea companiei, adaugă acesta.

Parler s-a străduit să rămână relevantă în ultimele luni, după o explozie a creșterii după alegerile din SUA din 2020.

Potrivit Sensor Tower, aplicația a fost descărcată de 90.000 de ori luna trecută la nivel global, comparativ cu 9 milioane de descărcări pentru Twitter.

BBC News i-a cerut lui Parler mai multe informații despre „acordul de principiu”.

Ye – care și-a schimbat numele în 2021 – a scris: „Într-o lume în care opiniile conservatoare sunt considerate controversate, trebuie să ne asigurăm că avem dreptul de a ne exprima liber”.

Parler, cu sediul în Nashville, Tennessee, care a fost fondată în 2018, spune că are 15 milioane de utilizatori înregistrați.

Este una dintre numeroasele aplicații care au vizat utilizatorii conservatori, inclusiv Truth Social, platforma susținută de Donald Trump.

Potrivit Financial Times în septembrie, compania sa-mamă, Parlement Technologies, a anunțat că a strâns fonduri de 16 milioane de dolari, ducând totalul la 56 de milioane de dolari.

Multe personalități conservatoare din SUA, inclusiv politicieni și radiodifuzori, au conturi.

Dar aplicația a atras și grupuri de extremă dreapta din SUA, blocate pe alte platforme.

În urma asaltării clădirilor Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021, magazinele de aplicații ale Google și Apple și serviciul de găzduire web al Amazon au suspendat platforma pentru că nu a controlat conținutul care încuraja sau incita la violență.

A fost dezvăluit că unii protestatari au postat videoclipuri și imagini cu ei înșiși intrând în Capitoliu, pe Parler.

Platforma a fost reintrodusă în cele din urmă în magazinele de aplicații după schimbări în conducere și în politica sa de moderare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”