Kovesi: Mi-am achiziționat softul de verificare a tezei de doctorat; este o teză corectă 100%

Kovesi: Mi-am achiziționat softul de verificare a tezei de doctorat; este o teză corectă 100%

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, vineri, că și-a achiziționat din fonduri proprii softul de verificare a tezei de doctorat, adăugând că lucrarea este "corectă 100%".

"Este o teză muncită, este o teză corectă, s-au pronunțat două verdicte cu privire la acest lucru, că teza este corectă. Mi-am achiziționat, când a apărut a doua verificare, când a fost declanșată, mi-am achiziționat personal, din bani proprii, acel soft care s-a folosit și mi-am verificat teza și este o teză corectă. Este o teză corectă 100%", a afirmat Kovesi, la Radio România Actualități.

Ea nu a făcut comentarii asupra verificării realizate de Universitatea din Timișoara, spunând că, la finalul procedurii, va face public un punct de vedere.

"Nu vreau să comentez în acest moment modul în care s-a făcut verificarea, aștept să rămână definitivă sau să se finalizeze această procedură. Eu am întocmit două puncte de vedere, unul pe care l-am trimis la Universitatea din Timișoara și unul pe care l-am înaintat la CNATDCU. Când va fi finalizată această procedură, pot să fac public punctul de vedere și pot să fac publică și verificarea pe care eu am făcut-o cu același soft. (...) Acel soft identifică similarități, deci acel soft ne arată că ai folosit cuvinte din limba română și ne arată că, dacă introduci corect criteriile — dată, surse de citare, bibliografie—, ești pe zero", a precizat șefa DNA.

AGERPRES/(A — autor: Anamaria Toma, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria