Lazăr: Nu există niciun stat paralel; nu îndrăznește nimeni să facă un abuz, fără riscul de a fi sancționat

Lazăr: Nu există niciun stat paralel; nu îndrăznește nimeni să facă un abuz, fără riscul de a fi sancționat

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, miercuri, că în România nu există niciun stat paralel, punctând că nu "îndrăznește" nimeni să facă un abuz, fără riscul de a fi sancționat.

"Din punctul de vedere al magistraturii, nu există niciun stat paralel, noi nu vedem niciun stat paralel, dar dacă cineva se declară paralel cu ordinea de drept a României, care este bine apreciată și are un nivel de standarde și principii europene, eu nu pot să polemizez cu acea persoană. Vă pot asigura că statul român este unul singur, cu instituții serioase, care-și îndeplinesc misiunea și că nu îndrăznește nimeni să facă un abuz, fără riscul de a fi sancționat, conform vinovăției sale. Acum, că politicienii dispută între ei și se arată cu degetul unul pe altul care e paralel, asta e o altă problemă. (...) Vă asigur că statul este unul singur, instituțiile funcționează corect între ele, cooperează loial unele cu altele, ordinea de drept este una singură a unui stat de drept european și justiția română este una care funcționează și este bine cotată la nivel internațional. Cine se consideră paralel cu această ordine de drept nu este în regulă", a afirmat Lazăr la RFI.

Pe de altă parte, întrebat dacă se așteptată ca șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, să fie demisă de ministrul Justiției, procurorul general a spus că se îndoiește că cineva ar lua o măsură care să contravină legii și, în general, ordinii de drept.

"În mod public, s-a cerut ca structurile Ministerului Public să fie controlate pentru ca cineva să se convingă că funcționează în parametri constituționali și funcționează la nivel de eficacitate managerială europeană. Controlul s-a făcut, s-a făcut și la DNA, s-a făcut și la Parchetul General. (...) Eu zic că dacă acestea sunt rezultatele Ministerului Public, atunci colectivul de procurori care a muncit și care este și bine cotat (...), ei ar trebui felicitați, și nu supuși unor măsuri care să-i victimizeze și care în ochii opiniei publice evident că nu ar da bine. Eu mă îndoiesc că cineva ar putea lua o măsură care să contravină legii și în general ordinii de drept. Trăim totuși într-un stat al Uniunii Europene, România", a spus Augustin Lazăr.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...