Lia Savonea insistă pentru desfăşurarea şedinţei CSM: L-am sunat pe procurorul general, nu mi-a răspuns

Lia Savonea insistă pentru desfăşurarea şedinţei CSM: L-am sunat pe procurorul general, nu mi-a răspuns

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a declarat marţi că l-a sunat pe procurorul general interimar Bogdan Licu pentru a-i cere explicaţii în legătură cu organizarea unei întâlniri la Parchetul General, la care participă şi trei procurori din Consiliu, însă acesta nu i-a răspuns la telefon.

Lia Savonea a convocat, marţi, o nouă şedinţă a plenului Consiliului, care avea pe ordinea de zi numirea Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

La începutul şedinţei s-a constatat că nu este întrunit cvorumul necesar, deoarece lipsesc şase membri, printre care procurorul general Bogdan Licu, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, şi membri din Secţia pentru procurori. Trei dintre procurori participă la o întâlnire la sediul Parchetului General, astfel încât ei nu au venit şi la şedinţa plenului CSM.

După discuţii aprinse, membrii CSM au decis să amâne şedinţa pentru ora 16,30, în speranţa că cei trei procurori care participă la întâlnirea de la Parchetul General se vor prezenta în plen.

"L-am sunat pe domnul procuror general, nu mi-a răspuns. Activităţile de la Parchetul General se derulează până la orele 16,00, potrivit comunicării pe care am primit-o astăzi. Vreau să subliniez că şi procurorul general a fost invitat la şedinţa de plen. I s-a comunicat ordinea de zi şi nicio clipă nu a anunţat Consiliul că ar avea această activitate programată. Vă propun să amânăm şedinţa pentru orele 16,30, timp suficient pentru ca procurorii să ajungă de la Parchetul General la sediul CSM", a anunţat Savonea.

În cadrul CSM există de mai multe luni un blocaj instituţional, procurorii din Consiliu refuzând să se mai prezinte la şedinţele de plen. Ei sunt nemulţumiţi de modul în care sunt convocate şedinţele, emiterea unor comunicate de presă în numele membrilor CSM sau numirea Adinei Florea la şefia Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina