Liderii AUR avertizează că Matei Strugurel, care a fost condamnat la închisoare pentru că a încălcat regulile pentru combaterea pandemiei, ar fi bolnav psihic

Liderii AUR avertizează că Matei Strugurel, care a fost condamnat la închisoare pentru că a încălcat regulile pentru combaterea pandemiei, ar fi bolnav psihic

Liderii AUR fac apel la preşedintele Klaus Iohannis să-l graţieze „neîntârziat” pe Matei Strugurel, și cer Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în acest caz.
Potrivit reprezentanților AUR, Matei Strugurel este un cetățean român cu handicap psihic, care până la vârsta de 21 de ani a fost în grija statului. Acesta a fugit din spital, înainte ca medicii să afle rezultatul testului Covid. El a fost acuzat că a încălcat regulile pentru combaterea pandemiei, iar procurorii i-au deschis dosar penal, fiind condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Reprezentanții AUR arată că testul de covid al lui Matei Strugurel a ieșit oricum negativ, acuzând Curtea de Apel că a soluționat greșit această cauză.
„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere Consiliului Superior al Magistraturii să se sesizeze din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Ploieşti a instrumentat şi soluţionat cauza penală avându-l drept subiect pe cetăţeanul român Matei Strugurel, afectat de un handicap psihic. De asemenea, AUR solicită preşedintelui Klaus Iohannis să acorde neîntârziat graţierea individuală lui Matei Strugurel”, se precizează în comunicatul transmis de AUR,

Matei Strugurel a declarat că a fugit pentru că i-a fost frică să nu ia COVID din spital, el fiind şi bolnav de TBC.

„Procurorii i-au deschis dosar penal, iar ce a urmat, depăşeşte puterea noastră de înţelegere. Este rolul CSM, prin Inspecţia Judiciară, să verifice ce s-a întâmplat în acest caz halucinant”, a transmis copreședintele AUR, deputatul George Simion.

„Un amărât a fost condamnat pe nedrept la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, revoltând opinia publică din România. Mai mulţi jurişti susţin că în acest caz au fost săvârşite erori de la un capăt la altul al cercetării şi procesului. Atât circumstanţele personale, cât şi lipsa consecinţelor reale ale faptei impuneau renunţarea la urmărirea penală a acestui biet om. Atragem atenţia că este nevoie de o reformă reală a sistemului judiciar, care să facă Dreptate pentru România şi pentru români”, a transmis și senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante