Liderii PSD se întâlnesc, la ora 13,30, la sediul partidului pentru a discuta tema remanierii Guvernului (surse)

Liderii PSD se întâlnesc, la ora 13,30, la sediul partidului pentru a discuta tema remanierii Guvernului (surse)

Liderii PSD se întâlnesc, marți, în jurul orei 13,30, la sediul partidului pentru a discuta pe tema remanierii guvernamentale anunțată de premierul Mihai Tudose, au anunțat surse politice.

 Aceleași surse au confirmat întâlnirea pe care prim-ministrul a avut-o luni la Palatul Victoria cu mai mulți șefi de organizații și alți lideri ai partidului și au precizat că la momentul la care Tudose a avansat varianta demisiei sale din funcție între cei care i-au cerut acestuia să nu facă gestul s-au numărat vicepremierul Marcel Ciolacu, președintele PSD Olt, Paul Stănescu, Marian Neacșu, secretar general al PSD, și Niculae Bădălău, președintele executiv al formațiunii.

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni seară că urmează o "miniremaniere guvernamentală" , precizând că va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniștri din Guvern. Totodată, șeful Guvernului a reiterat faptul că va cere plecarea din Guvern a cinci membri ai cabinetului său. În acest context, întrebat dacă va cere plecarea din Executiv a miniștrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie, prim-ministrul a precizat: "Ați înțeles bine (...) Mai am încă doi colegi pe care îi voi ruga să părăsească Guvernul, (...) din cauza lipsei de performanță".

Legat de posibilitatea demisiei sale, premierul Tudose a afirmat, luni, că situația din prezent de la nivelul Executivului "poate e un pic" asemănătoare cu cea a Guvernului Grindeanu , precizând însă că mulți colegi din PSD i-au cerut să nu plece de la conducerea Executivului.

"În cursul după-amiezii și serii am avut biroul plin de colegi, de președinți de organizație, care au venit să-mi ceară să nu plec. Situația poate e un pic (...) ca acum 100 de zile, primele 100 de zile din Guvernul Grindeanu, numai că e un pic pe dos. Atunci, mai multă lume îi cerea să plece. Mie mi-au cerut să nu plec, să nu cumva să plec", a declarat Tudose, fiind întrebat la Realitatea TV dacă nu îi este teamă de o eventuală reacție a colegilor din PSD asemănătoare cu aceea pe care au avut-o în cazul lui Sorin Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia