LINȘAREA Laurei Codruța Kovesi de către procuroarea PSD, o EXECUȚIE SOVIETICĂ! Culise CUTREMURĂTOARE!

LINȘAREA Laurei Codruța Kovesi de către procuroarea PSD, o EXECUȚIE SOVIETICĂ! Culise CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

Inculparea si punerea sub control judiciar a Laurei Codruta Kovesi, in dosarul in care este acuzata ca a luat mita extradarea unui condamnat definitiv, are aerul unei executii sovietice cum nu s-a vazut in sistemul nostru judiciar nici macar pe vremea Rodicai Stanoiu. Nu asa pe fata, nu atat de lipsit de scrupule.

Singura chestiune certa, pe care dna Kovesi a putut sa o comunice dupa cele 6 ore petrecute in sediul SS, este ca nu are voie sa spuna presei nimic despre continutul dosarului.

Adica o reducere la tacere in oglinda cu dreptul parchetului de a emite comunicate si a expune propria versiune. Oare de ce aceasta interdictie, ce impact are comunicarea publica asupra continutului dosarului?

Niciuna, doar ca reducerea la tacere a LCK nu mai permite devoalarea incompetentei crase, provinciale in cel mai rau sens, a Adinei Florea. Ceea ce domnia sa nu stie este ca toti avocatii care ii pupa manusitele se duc apoi pe la suete cu alti avocati si ziaristi si rad cu lacrimi de ce face ea prin dosar. Ceea ce nu stie inca dna Florea e ca a ajuns ciuca bataii de joc. Ca un idiot util.

Si, intr-adevar, e de ras. Habar nu are de procedura, face gafe de student repetent pe care avocatii le vad si rad in pumni. Insa pe ei nu-i intereseaza continutul dosarului pentru ca toti stiu ce prostie e acolo. Important e scandalul si, din acest punct de vedere, dna Florea performeaza, isi face treaba, iar pana cand judecatorii ii vor face dosarul guler efectul scontat al hartuirii se va fi consumat.

Deci dna Kovesi trebuie sa taca pentru ca e singura care ar avea interes sa spuna public ceea ce toti stiu si vorbesc pe la colturi.

Ca sa va dau un exemplu public, dna Florea a clasat, in sfarsit, dosarul Timmermans, deschis pe 30 ianuarie, "intrucat s-a stabilit ca nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca faptele reclamate ar exista in materialitatea lor."

Rade sistemul judiciar si cu, ma scuzati, fundul de ea. Singurul motiv de clasare posibil, si asta din secunda cand sesizarea a fost inregistrata, este ca dna Florea nu avea competenta sa-l ancheteze pe prin-vicepresedintele CE, dupa cum i s-a explicat din februarie de la Bruxelles:

"Comisia Europeana a aflat din presa ca autoritatile romane au lansat o investigatie penala impotriva unor oficiali din cadrul Comisiei, pentru activitatea lor. Desi nu facem comentarii despre proceduri judiciare nationale, am vrea totusi sa le amintim autoritatilor romane ca nu au jurisdictie asupra acestor chestiuni. Toti oficialii din cadrul Comisiei, in calitatile oficiale, sunt subiecti doar ai jurisdictiei Curtii de Justitie a UE si sunt protejati de Protocolul privind Privilegiile si Imunitatile din cadrul tratatelor, un lucru acceptat de toate statele membre, inclusiv de Romania".

Si, totusi, dna Florea a simtit nevoia sa se cocoseasca in varful gardului si sa arate ca a verificat ceea ce nu avea competenta sa verifice.

De pe luju.ro intelegem ca dna Kovesi ar mai avea doua interdictii.

Una este sa paraseasca tara fara acordul dnei Florea. Lasand la o parte orgoliul personal de a fi cea rugata si cu decizia in varful pixului, ma intreb cum poate justifica dna Florea aceasta decizie. Exista vreun risc ca dna Kovesi sa dispara? A dat vreun semn ca nu ar dori sa se prezinte la audieri? Nu a fost vadit niciunul. Si cand? Dupa 8 ani de la comiterea presupusei fapte.

Singura explicatie este ca dna Kovesi sa poata fi impiedicata sau sa se sugereze ca poate fi oricand impiedicata sa ajunga la Bruxelles, ceea ce ar trebui sa puna sub semnul intrebarii capacitatea ei de a exercita functia de procuror-sef european, deci sa blocheze numirea in aceasta functie. Alta explicatie rationala nu vad.

A treia interdictie, tot potrivit luju.ro, care, spre deosebire de Kovesi, are dreptul sa comunice orice, este ca LCK sa nu isi desfasoare activitatea in PICCJ. Aici avem inca o mare, mare tampenie. Una de proportii.

Art 215 alin 2 lit e zice ca prin control judiciar poate fi interzisa exercitarea profesiei, meseriei sau activitatii in exercitarea careia a savarsit fapta. Fapta in dosarul extradarii e presupus savarsita in calitate de procuror general, ceea ce putea fi interzis, nu in calitate de procuror simplu, ceea ce nu putea fi interzis pentru ca nu are legatura cu fapta.

Pe de alta parte, dna Kovesi este cu delegare la PICCJ. Practic SS decide o incetare a delegarii, ceea ce nu poate dispune decat Sectia de procurori a CSM. Iar episodul inculpare - control judiciar vine dupa alt val de ineptii debitate de SS.

Iar strainii nu sunt prosti deloc. Ca dovada o prima reactie din partea ambasadorului Canadei care isi exprima ingrijorarea pentru masurile luate impotriva dnei Kovesi: "Sunt alarmat de vestile primite in aceasta seara, cum ca Laura Codruta Kovesi a fost plasata sub 'control judiciar' de catre autoritatile romane, nu mai are voie sa paraseasca tara si i-a fost interzis sa mai vorbeasca cu presa".

Simplul fapt ca aceasta reactie exista arata foarte clar cum este privita miscarea impotriva dnei Kovesi comisa de sectia speciala pentru magistrati a carei infiintare este contestata de Comisia de la Venetia.

Furia si incompententa cu care s-au napustit asupra dnei Kovesi arata o spaima teribila nu de LCK insasi, care ca procuror sef european nu ar avea atributii de ancheta, ci doar manageriale, ci de faptul ca, prin numirea ei, anticoruptia din Romania ar primi o noua validare, tocmai cand Dragnea se sforteaza din rasputeri sa arunce in aer toate dosarele, in frunte cu al sau, tocmai sub pretext de abuz si anticoruptie nelegala, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com
 

 

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...