LIVE Numărul deceselor provocate de virusul chinezesc a urcat la 81! Alți 3000 de oameni sunt infectați! Infecția cu virus s-a extins în 15 țări!

LIVE Numărul deceselor provocate de virusul chinezesc a urcat la 81! Alți 3000 de oameni sunt infectați! Infecția cu virus s-a extins în 15 țări!

Numărul deceselor provocate de virusul chinezesc a urcat la 80! Alți 3000 de oameni sunt infectați! Infecția cu virus s-a extins în 15 țări!

Aproape 3.000 de persoane sunt infectate acum la nivel global cu noul coronavirus, cea mai mare parte în China, unde cel puțin 80 de oameni au murit din cauza bolii, potrivit cifrelor publicate publicate luni dimineață de Universitatea Johns Hopkins, care pot fi consultate  AICI .

Principalele informații de luni, LIVETEXT pe Comisarul.ro:

UPDATE 11.07: Bilanţul epidemiei coronavirus, un virus din familia SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), a ajuns la 2.744 de cazuri confirmate în China, unde s-au înregistrat 81 de decese de la începutul răspândirii sale, în decembrie, pornind din oraşul chinez Wuhan.
 
UPDATE 10.42: Japonia intenţionează să şi repatrieze sute de cetăţeni din oraşul Wuhan, unde a izbucnit noua epidemie de coronavirus, a anunţat luni un parlamentar al partidului de guvernământ, scrie Agerpres, citând DPA. Tokyo intenţionează să trimită un avion în capitala provinciei Hubei chiar de marţi pentru evacuarea cetăţenilor japonezi care doresc să se întoarcă acasă, a declarat secretarul general al Partidului Liberal Democrat Toshihiro Nikai. Guvernul nipon a confirmat că aproximativ 560 de cetăţeni japonezi trăiesc în provincia chineză, potrivit ministrului de externe Toshimitsu Motegi. Al patrulea caz de infectare cu virusul ucigaş din China a fost detectat în centrul Japoniei duminică.
UPDATE 10.05:  Australia a confirmat luni al cincilea caz de îmbolnăvire cu coronavirus , oficialii din domeniul sănătății anunțând că este vorba despre o femeie de 21 de ani care a călătorit de la Wuhan la Sidney înaintea interdicțiilor de călătorie impuse de China, potrivit Reuters. Femeia a călătorit cu un zbor direct și a dezvoltat simptomele în termen de 24 de ore, prezentându-se la o unitate de urgență, a declarat șeful direcției de sănătate din New South Wales, Kerry Chant.
UPDATE 9.55: Primarul orașului Wuhan a acuzat luni, într-un interviu, deficiențe în gestionarea crizei declanșate de epidemia coronavirus, spunând că modul în care s-a acționat ”nu este suficient de bun”.

8.32: Bilanțul victimelor coronavirus a ajuns la 81, potrivit Reuters.

8.22 Premierul chinez Li Keqiang a mers luni în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, care a contaminat deja peste 2.700 de persoane din întreaga ţară, a anunţat guvernul de la Beijing, scrie Reuters.
  • Până în această dimineață numărul morților în China a urcat la 80, cu 76 de locuitori ai provinciei Hubei, potrivit autorităților. Alți 2.744 de chinezi au fost infectați.
  • Thailanda și Hong Kong au raportat fiecare opt cazuri de infecție; Statele Unite și Macau au câte cinci; Taiwan, Australia, Singapore și Malaezia au raportat fiecare patru; Franța și Japonia câte trei; Vietnam și Coreea de Sud câte doi pacienți iar Canada și Nepal câte unul.
  • Nu au fost raportate decese în afara Chinei.
  • Se crede că tulpina noului coronavirus ar fi apărut la sfârșitul anului trecut, originea ei fiind la animalele sălbatice comercializate ilegal la piața de animale din Wuhan, un oraș de 11 milioane de oameni.
  • Simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație. Majoritatea persoanelor afectate sunt persoane în vârstă și cele cu sănătate precară.
  • Două analize științifice ale epidemiei spun că fiecare persoană infectată transmite boala între două și alte trei persoane.
  • Trei echipe de cercetare au început să lucreze la dezvoltarea potențialelor vaccinuri. Oamenii de știință speră să testeze primele vaccinuri posibile în trei luni.
  • China testează medicamentul HIV Aluvia ca posibil tratament.
  • Există restricții severe de călătorie în Wuhan, transportul urban și cel aerian sunt suspendate.
  • Printre alte măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, China va anula toate excursiile organizate începând cu 27 ianuarie.
  • Hong Kong a împiedicat locuitorii din provincia Hubei să intre în oraș.
  • Franța, Italia, Japonia, Australia și Statele Unite lucrează pentru evacuarea cetățenilor din Wuhan.
  • Unii experți consideră că virusul actual nu este la fel de periculos ca Sindromul respirator sever acut (SARS) din 2002-2003 care a ucis aproape 800 de persoane sau Sindromul respirator din Orientul Mijlociu, care a ucis mai mult de 700 de persoane din 2012.

Care sunt țările unde a fost confirmată prezența coronaviruslui conform site-ului Universității Johns Hopkins:

Confirmed Cases by Country/Region
Mainland China:  2,737
Hong Kong:  8
Thailand:  8
Macau:  6
US:  5
Australia:  4
Japan:  4
Malaysia :  4
Singapore :  4
Taiwan:  4
France:  3
South Korea:  3
Vietnam:  2
Canada:  1
Nepal:  1



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”