LIVE Un american și un japonez au murit în Wuhan! Numărul morților a ajuns la 724!

LIVE Un american și un japonez au murit în Wuhan! Numărul morților a ajuns la 724!

Noua epidemie de coronavirus din China este pe cale să ajungă la un bilanț al morților mai mare decât SARS, numărul deceselor crescând sâmbătă cu 86, până la 722, transmite Reuters. Pandemia SARS, provocată tot de un coronavirus care a sărit de la animale la oameni, a ucis, în 2002-2003, la nivel global, 774 de persoane.

INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
---

Cele mai importante informații de sâmbătă, LiveText pe Comisarul.ro:

11.19 Autoritățile chineze au interzis Foxconn, furnizor Apple, să reînceapă producția pe 10 februarie din cauză că fabricile companiei au ”un risc mare de infectare cu coronavirus”, potrivit publicației Nikkei.

10.52 Medicii au început să vină la al doilea spital construit în regimă de urgență în Wuhan, primii pacienți urmând să fie internați tot sâmbătă.Unitatea are 1.500 de paturi.

09.05 Un american a devenit prima victimă fără cetățenie chineză care moare din cauza coronavirusului, iar un japonez a murit după ce a avut simptome similare bolii. Americanul în vârstă de 60 de ani diagnosticat cu coronavirus a decedat la un spital din Wuhan.

----------------------
Noul coronavirus a provocat, până acum, doar două decese în afara Chinei continentale, în Hong Kong și în Filipine, fiind consemnate 332 de cazuri în 27 de țări și regiuni.

Între noiembrie 2002 și iulie 2003, SARS a ucis 774 de oameni la nivel global, fiind raportate 8.098 de cazuri, ceea ce indică o mult mai mică rată de transmitere față de ultimul coronavirus, dar o rată de mortalitate mai mare.

Joi, după ce China a raportat prima scădere a numărului de infecții, Organizația Mondială a Sănătății a spus că e prea devreme pentru a putea spune că epidemia și-a atins deja apogeul.

”Este greu de spus cât de letală este infecția cu noul coronavirus, ce proporție dintre oamenii infectați va muri din cauza acesteia”, a spune profesorul Allen Chang, expert în boli infecțioase la Universitatea Monash din Melbourne.

”Deși mortalitatea pare să fie de aproximativ 2%, probabil că sunt mulți oameni infectați care nu au fost testați. Probabil că nu vom ști adevărata mortalitate pentru ceva vreme”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...