LIVE Un tren de metrou, blocat între stațiile Universitate și Piața Romană / Degajare de fum, călătorii au fost evacuați

LIVE Un tren de metrou, blocat între stațiile Universitate și Piața Romană / Degajare de fum, călătorii au fost evacuați

Un tren de metrou este blocat între stațiile Universitate și Piața Romană. Cauza blocării este o defecțiune tehnică. Niciun călător nu este afectat, însă aceștia au semnalat că au văzut fum, produs probabil din cauza frânării trenului. Circulația va fi reluată după scoaterea trenului din circulație. ISUBIF a activat planul roșu de intervenție.

UPDATE 10:20: Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni-Pipera a fost reluată, au transmis mai mulți cititori G4Media.ro.

UPDATE 10:19: Primarul Capitalei: „Am discutat cu directorii de la Societatea de Transport București – STB SA și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pt Transport Public București Ilfov și am hotărât să înființăm o linie specială STB pentru a prelua călătorii afectați de incidentul de la metrou!Linia navetă circulă între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle. Mulțumesc Brigăzii Rutiere și Poliției Locale, care asigură un culoar de trafic pentru autobuzele liniei navetă.”

UPDATE 09:54Medicul Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD: „La locul intervenției au fost dislocate 31 de echipaje, toate disponibile în București. Cinci echipaje mobile de terapie intensivă, a fost mobilizat și spitalul mobil. Două persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca. Boli preexistente și expunerea la fum și stresul le-a decompensat starea. Restul au fost persoane expuse la fum”. 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE 09:50Orlando Șchiopu, ISUBIF: „La 8:43 am primit apelul, am activat planul roșu de intervenție. Nu sunt victime, incendiul a fost lichidat, fără probleme deosebite. O să stabilim cauza imediat după ce evacuăm toate persoanele. Se pare că a fost vorba de un conductor la o șină de transport. Flacăra la o cutie cu conductori la nivelul șinei”.

UPDATE 09:46Raed Arafat: „172 de persoane evacuate dintre care un număr de 25 au fost asistate medical. Incendiul a avut loc în tunel, pompierii au evacuat persoanele după întreruperea curentului. Din fericire victime nu sunt. În cel mai scurt timp se va relua traficul la nivelul metroului. Am ținut legătura personal cu ministrul Bode și Grindeanu”.

UPDATE 09:44

Toni Greblă, prefectul Capitalei:

„La momentul când discutăm incidentul care putea să fie deosebit de grav s-a încheiat. Au fost evacuate toate persoanele, cele două garnituri sunt trase în stații. Se evaluează situația. Niciuna dintre persoane nu are nevoie de spitalizare. Va fi făcută o anchetă pentru a se determina cauza acelui incendiu. Din fericire pompierii au acționat la timp, a fost declanșat planul roșu imediat după primirea apelului. Încă se vedea fumul când am intrat în subsol, persoanele erau în curs de evacuare. Repararea unor linii, garnituri noi de metrou, sunt absolut necesare pentru că ne putem lovi la orice moment de astfel de accidente”.

UPDATE 09:37ISUBIF transmite că a fost identificată sursa incendiului și se lucrează pentru stingere. A fost, de asemenea, încheiată operațiunea de evacuare a călătorilor aflați în vagoane.

UPDATE 09:28Circulația metroului a fost oprită complet pe Magistrala 2 Unirii-Romană, cea mai aglomerată la orele dimineții, care face legătura între zonele rezidențiale din sudul Capitalei cu zona de birouri din nord.

UPDATE 09:25Aglomerație mare și la stația de metrou Piața Unirii, potrivit reporterului G4Media. Trenurile de metrou nu mai circulă din cauza incidentului de la Piața Romană, iar călătorii așteaptă de zeci de minute pe peronul din Piața Unirii.

UPDATE 09:24Șeful DSU, Raed Arafat, a ajuns la stația de metrou Piața Romană.

UPDATE 09:22La stația de metrou Romană se continuă intervenția pentru evacuarea călătorilor, la stațiile Victoriei și Universitate au fost evacuați toți călătorii, mai transmit autoritățile.

UPDATE 09:15În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum, mai precizează ISUBIF.

„Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime”, informează ISUBIF.

UPDATE 09:11ISU anunță că este degajare de fum în subteran, la stația de metrou Piața Romană. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor.

„A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”, mai transmite ISU.

UPDATE 9:00

Comunicat oficial al Metrorex:

„Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”.

Un tren de metrou este blocat între stațiile Universitate și Piața Romană, conform surselor G4Media .

Cauza blocării este o defecțiune tehnică.

Niciun călător nu este afectat, însă aceștia au semnalat că au văzut fum, produs probabil din cauza frânării trenului.

Circulația va fi reluată după scoaterea trenului din circulație.

ISUBIF a activat planul roșu de intervenție.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!