Ludovic Orban, la MAI: Politica interimatelor în funcţii trebuie să înceteze

Ludovic Orban, la MAI: Politica interimatelor în funcţii trebuie să înceteze

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia marţi, la Ministerul Afacerilor Interne, că politica interimatelor în funcţii trebuie să înceteze.

"Politica interimatelor în funcţii pentru a împiedica exercitarea funcţiei de pe poziţia de om care are un mandat câştigat în urma unui concurs, simulacrele de concursuri acolo unde s-au organizat, toate trebuie să înceteze. În toate funcţiile de conducere, în toate poziţiile de comandă şi în toate funcţiile de execuţie trebuie să fie selectaţi obiectiv, transparent cei mai buni profesionişti, oamenii cu cea mai mare dedicare pentru servirea interesului public", a subliniat Ludovic Orban, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Vela.

Prim-ministrul a avertizat, totodată, că trebuie să înceteze transformarea Jandarmeriei şi a Poliţiei "într-un instrument de apărare a potentaţilor zilei", în altceva decât ceea ce spune Constituţia şi legea.

"Atât Jandarmeria, cât şi Poliţia, pompierii şi celelalte structuri au o singură misiune: să servească interesul public, să apere cetăţeanul, să asigure ordinea publică şi să garanteze siguranţa pentru fiecare cetăţean", a completat Ludovic Orban. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS