Ludovic Orban, la MAI: Politica interimatelor în funcţii trebuie să înceteze

Ludovic Orban, la MAI: Politica interimatelor în funcţii trebuie să înceteze

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia marţi, la Ministerul Afacerilor Interne, că politica interimatelor în funcţii trebuie să înceteze.

"Politica interimatelor în funcţii pentru a împiedica exercitarea funcţiei de pe poziţia de om care are un mandat câştigat în urma unui concurs, simulacrele de concursuri acolo unde s-au organizat, toate trebuie să înceteze. În toate funcţiile de conducere, în toate poziţiile de comandă şi în toate funcţiile de execuţie trebuie să fie selectaţi obiectiv, transparent cei mai buni profesionişti, oamenii cu cea mai mare dedicare pentru servirea interesului public", a subliniat Ludovic Orban, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Vela.

Prim-ministrul a avertizat, totodată, că trebuie să înceteze transformarea Jandarmeriei şi a Poliţiei "într-un instrument de apărare a potentaţilor zilei", în altceva decât ceea ce spune Constituţia şi legea.

"Atât Jandarmeria, cât şi Poliţia, pompierii şi celelalte structuri au o singură misiune: să servească interesul public, să apere cetăţeanul, să asigure ordinea publică şi să garanteze siguranţa pentru fiecare cetăţean", a completat Ludovic Orban. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...