Madagascar afirmă că a dejucat o tentativă de asasinat a preşedintelui, doi francezi arestaţi

Madagascar afirmă că a dejucat o tentativă de asasinat a preşedintelui, doi francezi arestaţi

Parchetul din Madagascar a anunţat că a dejucat o tentativă de asasinat a preşedintelui Andry Rajoelina şi a arestat mai multe persoane "străine şi din Madagascar", relatează AFP.

Printre persoanele arestate marţi se numără doi francezi, a anunţat o sursă diplomatică.

"Mai mulţi cetăţeni străini şi din Madagascar au fost arestaţi marţi ca parte a unei investigaţii privind punerea în pericol a siguranţei statului", a declarat miercuri seara procurorul general Berthine Razafiarivony pentru jurnalişti.

"Conform dovezilor materiale aflate în posesia noastră, aceşti indivizi au conceput un plan pentru eliminarea şi neutralizarea mai multor personalităţi din Madagascar, între care şi şeful statului", a mai spus procurorul.

"În acest stadiu al anchetei, care continuă, parchetul general se asigură că va fi făcută lumină în acest caz", a adăugat ea.

În timpul evenimentelor organizate cu ocazia sărbătoririi independenţei Madagascarului, pe 26 iunie, jandarmeria a anunţat că a dejucat o tentativă de asasinat a secretarului de stat responsabil cu jandarmeria, mâna dreaptă a preşedintelui, generalul Richard Ravalomanana.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...