MAE: Trei români printre persoanele decedate în urma exploziei de la uzina chimică din Cehia

MAE: Trei români printre persoanele decedate în urma exploziei de la uzina chimică din Cehia

Trei din cele şase persoane decedate în urma exploziei produsă la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, au fost identificate ca fiind cetăţeni români, informează un comunicat MAE transmis AGERPRES.

''Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei României în Cehia de la autorităţile locale, până la acest moment, trei din cele şase persoane decedate în urma accidentului au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Consulul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat în localitatea respectivă pentru a solicita autorităţilor competente detalii suplimentare şi pentru a acorda asistenţă de specialitate. De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor cetăţenilor români decedaţi'', arată MAE.

De asemenea, adaugă sursa citată, ancheta autorităţilor locale cu privire la acest incident este în curs de desfăşurare.

Totodată, Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neînsufleţite, mai arată MAE.

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost grav rănite într-o explozie produsă joi dimineaţa într-o uzină chimică din oraşul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga, a anunţat AFP .

Explozia a avut loc într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren. AGERPRE


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /