Mafia PSD! Afacerile lui Codiță cu statul: Păzește spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii. Omul lui Vâlcov de la Îmbunătățiri Funciare i-a dat un contract și lui Rădoi, dar și partenerilor de afaceri ai lui Dragnea jr. și TelDrum

Mafia PSD! Afacerile lui Codiță cu statul: Păzește spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii. Omul lui Vâlcov de la Îmbunătățiri Funciare i-a dat un contract și lui Rădoi, dar și partenerilor de afaceri ai lui Dragnea jr. și TelDrum

Mafia PSD! Afacerile lui Codiță cu statul: Păzește spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii. Omul lui Vâlcov de la Îmbunătățiri Funciare i-a dat un contract și lui Rădoi, dar și partenerilor de afaceri ai lui Dragnea jr. și TelDrum.

Firmele de pază controlate de interlopul Remus Rădoi, zis Codiță, din Caracal figurează în SEAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice) cu 30 de contracte cu statul în valoare de peste 4,3 milioane de euro, dezvăluie G4Media.ro.

Rădoi este cel despre care Libertatea a dezvăluit că a fost contactat de adjunctul IPJ Olt, Nicolae Alexe, ca să ajute poliția să o găsească pe fata ucisă de Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu. Codiță a trimis poliția însă pe piste false, la rivalii săi din clanul Oacă. S-a pierdut astfel timp prețios, au arătat jurnaliștii de la Libertatea.

Remus Rădoi nu este precum rivalii săi din clanurile Oacă și Vacă pe care i-a turnat la DIICOT (potrivit documentelor din dosarul lui Oacă). Codiță trece drept un om de afaceri, cu discotecă și firme de pază și protecție. Se laudă că are 1800 de angajați și plătește taxe uriașe către stat. ”Vreau să evoluez spre lumină”, le spunea  jurnaliștilor de la Libertatea, în timp ce conducea un Rolls Royce Phantom de 440.000 de euro pe străzile prăfuite ale Caracalului.

G4Media.ro a scris despre faptul că Rădoi este considerat omul fraților Ciocan de la PSD, dintre care unul, Dan Ciocan, este deputat. De altfel, Caracalul este considerat fieful politic al fraților Ciocan, au explicat surse din magistratura locală pentru G4Media.ro.

Rădoi controlează firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție prin interpuși, cum ar fi soacra sa, întrucât a fost condamnat cu suspendare și are interzis dreptul de a deține firme de pază, după ce, în 2009, s-a încăierat cu rivalul din clanul Vacă. Potrivit presei locale, Codiță a preluat firma Spartan de la Henri Saouma, zis Rico, finul deputatului PSD Florin Iordache, un om de afaceri de origine libaneză condamnat la 8 ani de detenție pentru evaziune fiscală (sentința nu e definitivă).

G4Media.ro a identificat 30 de contracte ale firmelor Safety Security și Spartan în SEAP începând cu 2013. Cele mai multe contracte au fost obținute însă în ultimii ani, după ce PSD a preluat puterea.

Astfel, firmele lui Codiță au contracte de pază cu CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, RAR, Agenția națională de îmbunătățiri funciare (ANIF), Direcția generală a finanțelor publice Craiova, Compania de apă Olt SA, CET Govora, Protecția Copilului Tulcea, Direcția de sănătate publică Dolj și Spitalul de urgență Petroșani. Valoarea celor 30 de contracte depășește suma de 4,3 milioane de euro.

Contractul cu ANIF. În iulie anul trecut, firma lui Codiță, Safety Security, a încheiat două contracte acord-cadru pe o perioadă de patru ani, în valoare de peste 300.000 de euro, pentru paza a două loturi din sistemele de irigații. E vorba de pază pentru filiala teritorială Mureș Oltul Mijlociu (Alba) și pentru filiala teritorială Dunărea Inferioară (Brăila).

ANIF, contract și cu partenerii de afaceri ai lui Dragnea junior și Tel Drum. În același anunț de atribuire, ANIF declară că a acordat două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro și firmei Europrotect Security din Alexandria. Aceasta este deținută de parteneri de afaceri ai lui Dragnea junior și a păzit activele Tel Drum.

Omul lui Vâlcov le-a dat contractele. Din comisia de licitaţie de la ANIF care a atribuit contractele către Europrotect Security din Alexandria și Safety Security din Caracal a lui Remus Rădoi a făcut parte fostul director economic din Primăria Slatina, actualul director al ANIF, Florin Ionuţ Barbu. Acesta a fost director economic în Primăria Slatina între 2005 şi 2014, adică în perioada în care edilul oraşului era Darius Vâlcov. Din 2014, Barbu este directorul general al ANIF.

Guvernul Dăncilă alocă bani pentru sistemul de irigații. Anul trecut, pe 23 iulie, la Antena 3, premierul Viorica Dăncilă s-a lăudat  cu Programul de Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii:

„Programul de irigaţii e un program foarte important pentru România, aşa cum ştiţi în programul de guvernare ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane hectare irigate. După cum se poate observa, într-un an şi jumătate avem 1,2 milioane hectare irigate, avem 47 de obiective de investiţii noi aprobate, avem 25.300 contracte de irigaţii”.

Contractul lui Rădoi cu RAR. Pe 23 august 2018, Safety Security a încheiat un contract acord cadru pentru 4 ani în valoare de peste 1,8 milioane de euro și pentru paza a 3 reprezentanțe RAR din Ardeal.

Contractul cu Compania de apă Olt SA. În iulie 2015, firma de pază controlată de Rădoi a încheiat un acord cadru și pentru paza a 15 obiective ale Companiei de apă Olt SA în valoare de peste 730.000 euro.

De subliniat în context că fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată de DNA pentru presupuse șpăgi primite în 2009 pentru a acorda contracte de la Compania de apă Olt.

Contract și cu CET Govora. Potrivit SEAP, în ianuarie 2017, 2018 și 2019, firma de pază Safety Security a lui Rădoi a încheiat 3 contracte subsecvente pentru paza CET Govora în valoare de 360.000 de euro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA