MAI: Aproximativ 1.400 de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați pentru funeraliile Reginei Ana

MAI: Aproximativ 1.400 de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați pentru funeraliile Reginei Ana

Aproximativ 1.400 de polițiști, jandarmi și pompieri vor desfășura misiuni specifice pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în contextul desfășurării funeraliilor Reginei Ana.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis marți AGERPRES, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus în cadrul unei ședințe de lucru ca toate acțiunile structurilor MAI să fie coordonate unitar prin Centrul Național de Conducere Integrată, cerând o atenție deosebită pentru asigurarea deplasării fără incidente a cortegiului funerar și a măsurilor de siguranță la locul de desfășurare a activităților, inclusiv a asistenței medicale de urgență pentru participanți.

"În acest scop au fost mobilizați aproximativ 1.400 de polițiști, jandarmi și pompieri care vor desfășura în intervalul 9 — 13 august a.c. misiuni specifice, fiind disponibile și resurse suplimentare, pregătite în eventualitatea apariției unor situații deosebite. (...) Peste 960 de polițiști și jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în locurile de desfășurare a activităților (aeroport, Castelul Peleș, Palatul Regal, Curtea de Argeș) și în localitățile tranzitate de convoiul funerar", precizează sursa citată.

Pentru dirijarea și fluidizarea circulației, vor fi în stradă aproximativ 430 de polițiști rutieri, care vor lua măsuri pentru a asigura deplasarea în condiții de siguranță a cortegiului funerar, inclusiv prin însoțirea cu echipaje pe tot traseul și prin impunerea, acolo unde este nevoie, de restricții de circulație, informează MAI.

Pentru prevenirea eventualelor situații de urgență pe tot parcursul activităților, mai ales în locurile unde este așteptat un număr mare de persoane, va fi asigurată prezența echipajelor SMURD.

Poliția de Frontieră a dispus măsurile necesare pentru facilitarea tranzitului frontierei de stat a tuturor participanților la funeralii, inclusiv a demnitarilor români și străini și a reprezentanților mass-media, precizează sursa citată.

Potrivit MAI, ministrul Petre Tobă a cerut maximă responsabilitate și profesionalism în gestionarea misiunilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne desfășurate în contextul funeraliilor regale, astfel încât toate activitățile să decurgă fără incidente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?