Mali: Militarii care au preluat puterea cer populaţiei să se întoarcă la activităţile normale şi să pună capăt ''vandalismului''

Mali: Militarii care au preluat puterea cer populaţiei să se întoarcă la activităţile normale şi să pună capăt ''vandalismului''

Junta la putere la Bamako a făcut apel la malieni "să se întoarcă la ocupaţiile lor" şi "să-şi reia activităţile în mod adecvat", cerând de asemenea şi încetarea vandalismului, a doua zi după lovitura de stat în urma căreia a fost înlăturat preşedintele Ibrahim Boubacar Keita şi guvernul său, relatează AFP.

Comitetul naţional pentru salvarea poporului (CNSP), organism creat de pucişti, "invită oamenii să se întoarcă de bună voie la ocupaţiile lor şi le cere să-şi reia activităţile în mod adecvat", a declarat presei purtătorul său de cuvânt, colonel maiorul Ismael Wagué.

Comitetul "îi invită pe funcţionari să reia lucrul începând de mâine, joi, 20 august 2020, şi asigură populaţia că sunt date toate dispoziţiile pentru protecţia persoanelor şi a bunurilor, precum şi a locurilor lor de muncă", a adăugat Ismael Wagué, care a făcut aceste declaraţii la garnizoana din Kati, cartierul general al autorilor loviturii de stat din apropiere de Bamako.

Junta cere, de asemenea, "oprirea imediată a actelor de vandalism şi distrugerii edificiilor publice", în condiţiile în care manifestanţi au incendiat marţi cabinetul de avocatură al fostului ministru al justiţiei, Kassim Tapo.

Ismael Wagué a precizat de altfel că CNSP va lua "toate măsurile care se înscriu în stricta disciplină militară cu privire la orice purtător de uniformă care va fi surprins în flagrant delict".

În final, purtătorul de cuvânt a insistat asupra faptului că acţiunea militarilor s-a soldat cu "zero morţi", "contrar unor alegaţii care vorbesc de patru morţi şi zece răniţi".

În scurta sa declaraţie, ofiţerul nu a făcut nicio referire la preşedintele Keita şi la membrii guvernului său, deţinuţi de marţi şi a căror eliberare imediată este cerută de întreaga comunitate internaţională.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”