Mama președintelui sirian Assad a murit la 86 de ani

Mama președintelui sirian Assad a murit la 86 de ani

Mama președintelui sirian Bashar al-Assad, Anisa Makhlouf, a murit la vârsta de 86 de ani, a anunțat sâmbătă mass-media de stat de la Damasc, informează Reuters și AFP. Makhlouf a fost căsătorită cu fostul președinte Hafez al-Assad, care a condus Siria din 1971 până la moartea sa în 2000.

Ei s-au căsătorit în 1957 și au avut cinci copii: Bushra, Basil, Bashar, Majed și Maher.

Potrivit agenției oficiale de presă SANA, fosta primă-doamnă a murit într-un spital din capitală.

Potrivit apropiaților săi, ea era bolnavă de mai mulți ani și se trata în Germania, până când a fost inclusă în 2012 pe lista neagră a Uniunii Europene contra personalităților regimului sirian acuzate că sprijină reprimarea revoltei împotriva regimului în martie 2011.

În cei treizeci de ani în care soțul ei a condus cu o mână de fier țară, precum și în ultimii ani de război, ea s-a arătat discretă și a fost rareori menționată în presă.

Cu toate acestea, mai mulți experți în probleme privind Siria susțin că după moartea soțului ei în 2000, ea a jucat un rol important în culise înainte de a dispărea din cauza bolii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident