Managerul Teatrului Bulandra - semnal de alarmă cu privire la degradarea unor spaţii din sediul de la Grădina Icoanei

Managerul Teatrului Bulandra - semnal de alarmă cu privire la degradarea unor spaţii din sediul de la Grădina Icoanei

Directorul interimar al Teatrului Bulandra, Vlad Zamfirescu, trage un semnal de alarmă referitor la gradul de degradare al clădirii în care se află cabinele actorilor din sediul de la Grădina Icoanei.

Actorul a postat vineri, pe Facebook , câteva fotografii din cabina ce a aparţinut cândva chiar Luciei Sturdza Bulandra, în care se pot observa la interior pereţii cu urme de igrasie şi infiltraţii, iar la exterior tencuiala scorojită sau chiar căzută.


"Cabina doamnei Bulandra. Anul 2021. Am decis că adevărul trebuie spus şi mai ales arătat. Aşa arată cabinele Teatrului Bulandra, sala 'Toma Caragiu', în prezent. Singurul teatru din Bucureşti care face parte din Uniunea Teatrelor Europene a fost lăsat să ajungă în starea asta. Nu are sens să comentez aici de ce şi cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie. Cert este că aşa stau lucrurile, în prezent", a scris Vlad Zamfirescu.

El a mai spus că în stadii de degradare foarte avansată se află şi magazia de decoruri, dar şi arhiva.

"Şi de parcă nu ar fi fost suficient, magazia de decoruri stă să cadă, iar arhiva este într-o stare de degradare aproape totală. Dacă v-aş pune poze şi de acolo, ar fi deja prea mult. Ar trebui să pun înainte şi avertismentul: 'Aceste imagini vă pot afecta emoţional'. Această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera, înseamnă că facem 'umbră degeaba'", a mai afirmat actorul.

Zamfirescu a scris că la întâlnirea cu consilierii primăriei a fost întrebat pentru ce a cerut o sumă mai mare pentru reparaţii curente şi obiecte de inventar şi a dorit, prin fotografiile postate pe pagina de socializare, să arate care a fost motivul acestei cereri. Vlad Zamfirescu a precizat că în urma întâlnirii cu primarul general acesta şi-a arătat interesul pentru rezolvarea problemei.

"La întâlnirea cu consilierii primăriei am fost întrebat de ce am bugetat o sumă mai mare la capitolul 20.02 (reparaţii curente) şi 20.05 (obiecte de inventar). Iată de ce am cerut urgent alocarea acestei sume. În cadrul întâlnirii cu Primarul General, acesta s-a arătat real interesat de rezolvarea acestei probleme. PS. Dosarul cu pozele tuturor spaţiilor a fost înmânat primăriei. Să auzim de bine", a mai scris managerul interimar al Teatrului Bulandra. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…