MApN: 82 de obiective din ţară în pază; peste 2.000 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii COVID-19

MApN: 82 de obiective din ţară în pază; peste 2.000 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii COVID-19

Peste 2.000 de militari au participat, în ultimele 24 de ore, la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, iar Armata a preluat în pază, până în prezent, 82 de obiective din ţară, a informat, marţi, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, în intervalul 6 aprilie, ora 16,00 - 7 aprilie, ora 16,00, 2.043 de militari şi 426 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 420 de misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare).

De asemenea, militarii au asigurat transportul de echipamente medicale şi alte materiale, au însoţit convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 222 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Până la acest moment, militarii au preluat de la Jandarmeria Română 82 de obiective în pază, în Bucureşti şi în 28 de judeţe.

Totodată, militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile începute vineri pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere şi a spaţiilor exterioare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava.

Militarii Batalionului 1 CIMIC din Bucureşti vor distribui, miercuri şi joi, aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus din judeţul Suceava.

MApN aminteşte că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat, marţi, un zbor pe ruta Bucureşti - Timişoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din 14 medici şi asistenţi medicali români care va acţiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian .

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale