Maramureş: Migranţi din Siria şi Irak, descoperiţi în apropierea frontierei cu Ungaria

Maramureş: Migranţi din Siria şi Irak, descoperiţi în apropierea frontierei cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, într-o autoutilitară de transport marfă, 38 de cetăţeni din Siria şi Irak care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria, călăuzele, trei cetăţeni români, fiind cercetate pentru trafic de migranţi, a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

"Colegii noştri au oprit pentru control pe direcţia localităţii Dara, judeţul Satu Mare, la aproximativ un kilometru faţă de linia de frontieră cu Ungaria, două autovehicule, o autoutilitară cu numere de înmatriculare specifice Poloniei şi un autoturism marca Skoda cu numere de Bucureşti. La volanul autoutilitarei a fost identificat un cetăţean român, în vârstă de 19 ani, din Bucureşti, iar în spaţiul destinat transportului de marfă au fost descoperite mai multe persoane de origine afro-asiatică. De asemenea, în autoturismul marca Skoda au fost identificaţi doi bărbaţi, cetăţeni români, şoferul, în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, precum şi pasagerul din dreapta, de 39 de ani, din judeţul Teleorman", a precizat Iulia Stan.

Cele două maşini şi toate persoanele aflate în acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit aceleiaşi surse, în urma verificărilor s-a stabilit că în autoutilitară erau transportaţi 38 de cetăţeni străini, din Siria şi Irak, cu vârste cuprinse între 12 şi 40 de ani. Dintre aceştia, trei sunt minori de 12, 16 şi 17 ani, iar şapte sunt femei. Cu toţii intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, fără a poseda documente de călătorie legale care să le permită acest lucru.

"De aceea, cetăţenii străini au apelat la cei trei români care să îi ajute să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria", a spus Iulia Stan.

În cauză, cei trei români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”