Maramureş: Percheziţii în două fonduri forestiere din judeţ

Maramureş: Percheziţii în două fonduri forestiere din judeţ

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Vişeu de Sus şi au efectuat verificări în fondul forestier Ruscova şi Poienile de sub Munte, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

Potrivit acesteia, activităţile s-au desfăşurat în cadrul activităţilor efectuate în cadrul dosarului penal întocmit săptămâna trecută, după ce au fost constatate infracţiuni silvice.

"Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina sprijiniţi de cei din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi criminalităţii de la Poliţia oraşului Vişeu de Sus au efectuat percheziţii domiciliare la locaţii situate în Poienile de sub Munte şi Ruscova. Ulterior, existând suspiciuni de distrugere a unei mărci aplicată cu dispozitiv silvic, în mod ilegal, poliţiştii împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş şi Garda Forestieră Cluj au efectuat activităţi de cercetare în fondul forestier. Astfel au fost depistate 91 cioate, marcate în mod ilegal şi 45 de arbori pe picior, care purtau aceeaşi amprentă silvică şi vopsea aplicate în mod ilegal", a spus Florina Meteş.

În urma activităţilor poliţiştii au ridicat instrumente de marcare silvică, vopsele, documente şi înscrisuri de natură a proba activitatea infracţională.

Conform aceleiaşi surse, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vişeu de Sus, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală, furt de arbori, fals intelectual şi uz de fals. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…