Marea Britanie: Conservatorii îi devansează pe laburiști cu 16 procente înaintea legislativelor anticipate (The Times)

Marea Britanie: Conservatorii îi devansează pe laburiști cu 16 procente înaintea legislativelor anticipate (The Times)

Conservatorii premierului britanic Theresa May îi devansează pe rivalii lor laburiști cu 16 procente înaintea alegerilor parlamentare anticipate convocate pentru data de 8 iunie, indică un sondaj publicat de cotidianul The Times, transmite joi Reuters.

Ancheta, realizată de institutul de sondare YouGov, arată un scor de 45% pentru Partidul Conservator, în scădere cu trei puncte procentuale față de săptămâna trecută.

În schimb, susținerea față de laburiști a crescut cu patru puncte, ajungând la 29%, iar Partidul Liberal Democrat a pierdut două puncte, până la 10%. Partidul pentru Independența Marii Britanii (UKIP) a ajuns la 10%, o creștere de două puncte.

Sondajul YouGov indică o cursă ceva mai strânsă decât alte două anchete publicate miercuri, potrivit cărora decalajul în favoarea conservatorilor este de 22%-23%.

Conform sondajului Ipsos MORI, avansul Partidului Conservator este identic cu cel din timpul fostului premier Margaret Thatcher înaintea victoriei zdrobitoare în alegerile din 1983.

Pe de altă parte, potrivit cotidianului The Times, ancheta YouGov arată, pentru prima oară de la referendumul care a decis ieșirea țării din Uniunea Europeană, mai mulți britanici (45%) consideră această decizie drept o greșeală, comparativ cu procentul (43%) celor care o consideră corectă.

La referendumul din iunie 2016, scorul a fost de 52%-48% în favoarea 'divorțului' de Uniunea Europeană.

Theresa May, care i-a luat locul colegului său de partid David Cameron, demisionat la scurt timp după referendum, a exclus în mod repetat convocarea de alegeri anticipate, până la anunțul surpriză de pe 18 aprilie.

Prim-ministrul încearcă astfel să-și consolideze majoritatea în Camera Comunelor în perspectiva negocierilor dificile cu UE, mizând pe nivelul scăzut de susținere al laburiștilor sub conducerea lui Jeremy Corbyn.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?