Marea Britanie nu va mai trimite reprezentanţi la majoritatea reuniunilor UE după 1 septembrie, pentru a se concentra pe Brexit

Marea Britanie nu va mai trimite reprezentanţi la majoritatea reuniunilor UE după 1 septembrie, pentru a se concentra pe Brexit

Marea Britanie nu va mai trimite reprezentanţi la majoritatea reuniunilor la nivelul Uniunii Europene începând de la 1 septembrie, excepţie făcând cele care 'privesc interesul naţional', în domenii precum securitatea, a anunţat marţi Ministerul pentru Brexit, transmit AFP şi dpa.

Guvernul condus de Boris Johnson consideră că timpul astfel câştigat va fi mai bine folosit pentru pregătirea Brexitului, prevăzut să aibă loc la 31 octombrie.

Prim-ministrul britanic va continua totuşi să participe la reuniunile Consiliului European, precizează comunicatul oficial.

'Multe discuţii la aceste reuniuni ale UE se vor referi la Uniune după ce Marea Britanie va fi ieşit din ea', a explicat ministerul, potrivit căruia 'degrevarea reprezentanţilor de aceste reuniuni le va permite să-şi concentreze mai bine talentele pe priorităţile noastre naţionale imediate'.

În acelaşi timp, Londra dă asigurări că decizia nu vizează 'în niciun caz să stânjenească funcţionarea UE', precizând că 'votul britanic va fi delegat astfel încât să nu blocheze dosarele în curs ale celorlalţi 27 de membri'.

'Începând de acum, vom merge la reuniunile care contează cu adevărat, reducându-ne prezenţa cu mai mult de jumătate şi câştigând astfel sute de ore', a indicat ministrul responsabil cu Brexitul, Steve Barclay, arătând că decizia va fi luată caz cu caz.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…