Marea Britanie: Parlamentul britanic şi-a întrerupt activitatea din cauza unei inundaţii

Parlamentul britanic, găzduit în Palatul Westminster, s-a văzut joi nevoit să îşi încheie lucrările mai devreme faţă de programul stabilit din cauza unor scurgeri de apă prin tavan, informează Reuters.

Parlamentarii se aflau în plină de zbatere a politicii fiscale când apa a început să curgă în cascadă în zona destinată presei, situată deasupra scaunelor parlamentarilor, obligându-l pe vicepreşedintele Lindsay Hoyle să suspende şedinţa.

Vorbind la tribună peste zgomotul făcut de apa care curgea, parlamentarul Justin Madders a declarat: "Sper că îmi voi putea încheia discursul înainte ca apa să se oprească. Cred că poate fi interpretat ca un fel de simbol al viziunii multor oameni despre cât de distrus este parlamentul".

Şedinţa de joi a camerei inferioare, Camera Comunelor, a fost nevoită se se încheie cu cel puţin două ore mai devreme, în timp ce camera superioară, cea a Lorzilor, a continuat dezbaterile despre Brexit într-o altă parte a clădirii.

Editorul politic al BBC, Laura Kuenssberg, a informat joi despre încheierea şedinţei şi despre faptul că nu a fost planificat nimic pentru luni "ceea ce înseamnă că atunci nu vor avea loc voturi indicative, iar surse din conducere au indicat că este destul de probabil ca premierul să se ducă la Bruxelles având încă convorbiri cu Corbyn (liderul opoziţiei laburiste) mai degrabă decât noi voturi".

Editorul BBC a mai adăugat că în perioada imediat următoare guvernul pare să prefere discuţiile cu Partidul Laburist prezentării de noi propuneri în Camera Comunelor.

Palatul gotic Westminster de secol XIX, având unele părţi ce datează din 1097, se află într-o stare de degradare de câţiva zeci de ani, situaţie ce solicită reparaţii şi modernizări frecvente. Aceasta face ca o mare parte a exteriorului din calcar, care se sfărâmă, să fie îmbrăcată în schele.

Autorităţile au în plan un program de restaurare în valoare de mai multe miliarde de lire sterline care ar putea necesita mutarea temporară a Parlamentului într-o altă clădire, dar iniţierea acestuia a fost întârziată, mulţi parlamentari opunându-se renunţării la sediul tradiţional. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!