Membră a extremei drepte germane, judecată pentru o postare ce îndemna la scufundarea ambarcațiunilor cu migranți

Membră a extremei drepte germane, judecată pentru o postare ce îndemna la scufundarea ambarcațiunilor cu migranți

O membră a partidului german de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) urmează să compară miercuri în fața judecătorilor pentru o postare pe Facebook în care îndemna ca ambarcațiunile ce transportă migranți pe Marea Mediterană să fie scufundate, informează agenția de presă dpa.

Jeanette Ihme, membră marcantă a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) din partea landului Saarland, notase într-o postare pe contul său de Facebook, în septembrie, că ambarcațiunile conduse de traficanți de migranți în Marea Mediterană ar trebui scufundate 'cu tot cu conținutul lor'.

'Da, vorbesc serios. Nu suport aceste bande criminale de traficanți, nici clientela lor, care vin aici și se comportă ca niște primate', a notat ea pe Facebook.

De atunci, postarea a fost ștearsă.

Jeanette Ihme va fi judecată în baza acuzației care se referă în Germania la 'Volksverhetzung' sau 'incitare a maselor'. Ea presupune incitare la ură împotriva unor segmente ale populației și la apeluri la violență sau măsuri arbitrare împotriva lor.

Germania a cunoscut un adevărat cutremur politic la alegerile legislative din 24 septembrie, odată cu intrarea răsunătoare a AfD în Bundestag, camera inferioară a parlamentului. Ascensiunea AfD s-ar putea confirma sau chiar lua amploare în cazul unor alegeri anticipate, conform sondajelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”