Mexic: 10,3 milioane de locuitori fără energie electrică

Mexic: 10,3 milioane de locuitori fără energie electrică

Circa 10,3 milioane de locuitori au rămas fără curent electric luni, în Mexic, în timp ce o defecţiune la reţea a afectat mai multe zone din ţară, începând cu capitala, Ciudad de Mexico, şi aria sa urbană, au anunţat autorităţile, notează AFP.

Întreruperea a fost provocată de o defecţiune a reţelei electrice din cauza unei "frecvenţe joase pe întreg teritoriul", a precizat pe Twitter la orele 14.29 (20.29 GMT) Comisia federală pentru electricitate (CFE), care supervizează sectorul.

Restabilirea treptată a serviciului a demarat în minutele următoare, a adăugat CFE, precizând că lucrările avansează "rapid" pentru a reveni la normal.

Anterior, primarul capitalei, Claudia Sheinbaum, informase că zona afectată se întindea în Valea Mexicului care cuprinde capitala şi mai multe oraşe învecinate.

Cu toate acestea, utilizatorii au reclamat întreruperi de curent electric şi în statele Jalisco şi Nuevo Leon, potrivit presei locale.

La rândul său, Centrul naţional de control al energiei a explicat că incidentul a fost legat de "un dezechilibru al sistemului naţional de interconectare între sarcină şi producţia de energie", ducând la "pierderea a aproximativ 7.500 MegaWatt (MW)".

Prin urmare, "schemele automate de protecţie au fost activate pentru a minimaliza riscurile", a adăugat organismul.

Dacă întreruperi de curent electric se pot produce ocazional în unele regiuni, defecţiunile majore sunt rare în Mexic, ţară cu 129 de milioane de locuitori. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale