Mexicul, "bineînțeles, nu va plăti zidul" (președintele Nieto)

Mexicul, "bineînțeles, nu va plăti zidul" (președintele Nieto)

Mexicul, "bineînțeles, nu va plăti zidul" de la graniță pe care viitorul președinte american Donald Trump vrea să îl construiască, a afirmat miercuri președintele Enrique Pena Nieto, dând asigurări că dorește să acționeze pentru o "bună relație" cu Statele Unite, relatează AFP.

"Este evident că avem câteva divergențe cu viitorul guvern al Statelor Unite, cum ar fi pe tema zidului pe care, bineînțeles, Mexicul nu îl va plăti", a declarat Enrique Pena Nieto.

Cu câteva ore mai devreme, Donald Trump a dat din nou asigurări că cetățenii americani vor finanța bugetul pentru construcția acestui zid, iar Mexicul va plăti ulterior despăgubiri.

"Într-un fel sau altul, și există mai multe modalități, Mexicul ne va despăgubi (...), prin intermediul unei taxe sau plăți, dar este mai puțin probabil să fie o plată", a afirmat președintele american ales în prima sa conferință de presă înainte de instalarea la Casa Albă, la 20 ianuarie.

Președintele Mexicului, care s-a exprimat în fața ambasadorilor mexicani reuniți la Palatul Național, a subliniat că nu va accepta o decizie "care va fi împotriva țării noastre și a demnității noastre în calitate de mexicani".

"Ceea ce vă pot asigura este că acționăm pentru a avea o bună relație cu Statele Unite și președintele lor", a adăugat el.

În legătură cu acordul de comerț liber NAFTA, pe care Donald Trump s-a angajat să îl renegocieze, chiar să îl abroge, Enrique Pena Nieto a afirmat că țara sa va căuta un acord care să ofere garanții investițiilor.

El a reînnoit cererea adresată guvernului american de a opri traficul ilegal de arme provenind din Statele Unite, precum și fluxul de bani de origine criminală care alimentează cartelurile din Mexic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

5 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …