Mihai Weber spune că nu consideră oportun să ocupe funcția de ministru al Apărării

Deputatul social-democrat Mihai Weber a declarat luni că, în acest moment, nu consideră oportun să ocupe funcția de ministru al Apărării Naționale, argumentând că este implicat în mai multe proiecte politice, atât în organizația PSD Gorj, cât și în Parlament.

 "În ultimele zile s-a vehiculat, în mass-media, că aș figura pe lista PSD ca propunere pentru funcția de ministru al Apărării. Evident că o astfel de propunere m-ar onora, însă, pentru a pune capăt acestor speculații, țin să precizez că, în acest moment, nu consider că ar fi oportun să ocup o astfel de funcție. Motivele țin de implicarea mea în mai multe proiecte politice, atât în organizația PSD Gorj, cât și în Parlamentul României, proiecte care necesită întreaga mea implicare. În concluzie, nu am cunoștință să figurez pe o astfel de listă, dar, chiar dacă acest lucru ar fi real, nu aș avea de gând să accept această nominalizare", a explicat Weber, într-o declarație de presă transmisă AGERPRES.

Adrian Țuțuianu a anunțat săptămâna trecută că demisionează de la conducerea Ministerului Apărării, invocând "proasta comunicare" pe subiectul plății sumelor aferente soldelor/salariilor militarilor.

Premierul Mihai Tudose i-a acceptat demisia și a precizat că nu sunt probleme la bugetul de stat, "sunt bani în toate ministerele" și că Guvernul urmează să facă o rectificare pozitivă.

"Ministerul de Finanțe a spus că acolo ceva se întâmplă greșit. Acea alocație de hrană pe care o primesc militarii nu este normal și corect să se dea în prima jumătate a lunii pentru toată luna, că este o plată în avans și recomandarea Ministerului de Finanțe este ca acea plată să se dea la sfârșitul lunii. Și de aici încolo unii au înțeles altceva", a explicat Tudose.

Ministerul Apărării anunțase că a dispus efectuarea, în 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit, în condițiile în care nu a fost făcută rectificarea bugetară pe acest an. Totodată, s-a menționat că între 21 și 25 septembrie va fi făcută plata sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului și ale angajatului și impozitul pe venit.

Vicepremierul Marcel Ciolacu a preluat interimar funcția de ministru al Apărării.

Biroul Permanent Național lărgit al PSD se va reuni marți, iar după această ședință ar urma să fie anunțat noul ministru Apărării care îl va înlocui pe Adrian Țuțuianu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

2 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

3 Ăsta e tariful lui Gâdea, 10.000 de euro? Atât îi costă pe penalii care urlă seară de seară la Antena 3? Ce sp…

4 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

5 Marcel Vela detonează bomba despre 10 august! Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumi…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri