Minciuna sării roz de Himalaya

Minciuna sării roz de Himalaya

Sarea roz de Himalaya? Faimoasa sare cu presupuse beneficii pentru sănătate? Este o farsă, din păcate. Sarea de Himalaya, care este de fapt extrasă în Pakistan, este o simplă sare gemă cu un mic procent de oxizi de fier, scrie omofon.com .

Eric Ardito

Acestea îi conferă mineralului culoarea roz tipică, dar nu există dovezi științifice care să ateste presupusele sale proprietăți benefice și vindecătoare. Sarea roz are aproximativ același conținut de minerale precum sarea obișnuită și nu are vreun avantaj dovedit pentru organism, ci este doar un tip de sare mai „fotogenic și mai scump”, scrie Time.com .

Așa cum am menționat mai sus, sarea roz de Himalaya nu provine chiar din Himalaya, ci din mina de sare Khewra, din Pakistan, situată între Islamabad și Lahore. Filoanele de sare din această zonă au apărut cu milioane de ani în urmă și ar fi fost descoperite de Alexandru cel Mare, conform The Atlantic .

Ivar Leidus
monicore

Așadar, sarea roz de Himalaya are același gust ca sarea obișnuită și cam aceleași beneficii.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro