Ministrul apărării din Franța: Europa, la fel ca și SUA, se află în raza de acțiune a rachetelor nord-coreene

La fel ca și Statele Unite ale Americii, Europa se află de acum în raza de acțiune a tirurilor cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord, a avertizat joi ministrul apărării din Franța, Florence Parly, informează AFP.

Prin lansarea, miercuri, a unei rachete balistice intercontinentale, Phenianul a făcut "o demonstrație de creștere în putere", a recunoscut Parly la postul BFM TV.

"Europa, la fel ca și Statele Unite, sunt cu siguranță în raza de acțiune a acestor tiruri" cărora "puține orașe occidentale le-ar putea scăpa", a continuat ea.

Potrivit unei estimări inițiale a Pentagonului, racheta a parcurs o mie de kilometri înainte de a se prăbuși în zona de excludere maritimă din Japonia. Un specialist în domeniu a apreciat că această traiectorie sub formă de clopot sugerează că racheta avea o rază de acțiune de 13.000 de kilometri, adică cea mai lungă rază de acțiune a unei rachete testate de Coreea de Nord.

În opinia lui Florence Parly, comunitatea internațională trebuie "să continue pe calea sancțiunilor". "Și este important ca toată lumea să aplice aceste sancțiuni fără ezitare, inclusiv China și Rusia", a adăugat ea.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat deja opt serii de sancțiuni împotriva Coreei de Nord pentru a constrânge această țară să-și suspende programele de înarmare balistică și nucleară, considerate o amenințare pentru întreaga lume.

"Suntem convinși că ieșirea din această situație de tensiune extremă nu poate fi decât de ordin diplomatic. Înainte de a ajunge să înnodăm un dialog cu Coreea de Nord, trebuie creat un raport de forță", a apreciat Parly.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X