Ministrul de externe sârb avertizează diplomații străini să nu dea lecții Serbiei

Ministrul de externe sârb avertizează diplomații străini să nu dea lecții Serbiei

Diplomații străini aflați la post la Belgrad nu trebuie să dea lecții Serbiei sau să se amestece în politica acestei țări, a declarat marți ministrul de externe sârb, Ivica Dacic, informează agenția Tanjug.

Reacția sa survine după ce ambasadorul ucrainean la Belgrad, Oleksandr Aleksandrovych, a spus că Serbia "s-a împușcat singură în picior" votând în Adunarea Generală a ONU împotriva unei rezoluții privind situația respectării drepturilor omului în Crimeea anexată de Rusia.

Dacic a mai menționat că se îndoiește de faptul că cei care au votat în favoarea acestei rezoluții care critică Rusia ar fi procedat la fel dacă ar fi fost vorba despre Kosovo. Și Serbia la rândul ei ar putea avea unele obiecții față de modul în care Ucraina a votat în trecut, a continuat șeful diplomației sârbe, care a ținut să precizeze că Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei.

"Serbia nu a votat rezoluția privind situația drepturilor omului în Crimeea din cauza durității excepționale a textului, care a atacat Rusia în modul cel mai nechibzuit", a argumentat Ivica Dacic votul țării sale împotriva acelei rezoluții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...