Ministrul Finanțelor din Germania ar putea fi privat de imunitate din cauza suspiciunilor de corupție

Ministrul Finanțelor din Germania ar putea fi privat de imunitate din cauza suspiciunilor de corupție

Procuratura Generală din Berlin studiază posibilitatea depunerii unei cereri de ridicare a imunității parlamentare a ministrului de finanțe al Germaniei și a președintelui Partidului Liber Democrat (FDP, parte a coaliției de guvernământ din Germania), Christian Lindner, scrie ziarul Tagesspiegel duminică.

Christian Lindner. Foto: EPA-EFE

Departamentul Anticorupție al Parchetului General dorește să demareze o anchetă împotriva lui Lindner, sub suspiciunea că și-a folosit funcția oficială în interes personal. Vorbim despre posibilele legături ale ministrului cu banca privată BBBank din Karlsruhe. În mai 2022, a trimis un videoclip cu discursul său cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existență a instituției monetare, dar nu a menționat că a luat un împrumut de la aceeași bancă cu un an mai devreme pentru a cumpăra o casă privată în Berlin.

Mai mult, mai târziu, în vara lui 2022, Lindner a mai contractat un împrumut de la BBBank.

Acțiunile ministrului pot fi declarate ilegale dacă ancheta va ajunge la concluzia că există o legătură între videoclipul filmat pentru bancă și cel de-al doilea împrumut al lui Lindner, pe care l-a contractat pe când era deja în funcția de șef al Ministerului Finanțelor. Totodată, este posibil ca ulterior ancheta să fie îndreptată împotriva băncii însăși pentru suspiciunea de mituire a unui funcționar.

În discursul său, ministrul a lăudat instituția monetară pentru utilizarea oportunităților digitalizării. „Voi fi bucuros să rămân în legătură cu dumneavoastră în această chestiune”, a spus el. „BBBank mi-a fost simpatică încă de la început”, îl citează Der Spiegel pe Lindner .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990