Mircea Ionescu Quintus, la 99 de ani: În PNL voi sfârși când Dumnezeu și medicii m-or abandona

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a fost sărbătorit vineri, la Ploiești, în prezența a peste 2.000 de liberali și a conducerii centrale a partidului reprezentată de copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Quintus, care a fost primit în sală cu aplauze, a susținut un discurs în cadrul căruia le-a mulțumit, printre alții, celor doi medici care i-au salvat viața cu mai mulți ani în urmă,și a punctat că va "sfârși" în PNL.

"O viață întreagă am stat în acest partid și aici (în PNL—n.r.) am să sfârșesc când Dumnezeu și când medicii m-or abandona", a declarat președintele de onoare al partidului.

De altfel, acesta a spus că și-a făcut și o autoepigramă: "Spre o sută anii mi se adună/Ca prin păduri semeții brazi/Și s-or găsi destui să spună/Ce mai înseamnă suta azi", explicând că suta de ani poate să însemne mult.

"Suta de ani înseamnă ceva atunci când ești hotărât de la primii pași importanți pe care îi faci în viață să slujești apropiații, să îți slujești profesia, să îți slujești poporul din care te tragi".

În context, acesta a arătat că, din punctul de vedere al banilor, suta înseamnă foarte mult pentru că are pe bancnotă chipul lui Ion Luca Caragiale, care "nu are inflație nici după 140 de ani".

"Niciodată nu mi-am închipuit că pot să îmi slujesc partidul și țara atâta vreme și să fiu încă în stare să primesc mulțumirile dvs. Dumnezeu să ne ajute!", a spus Quintus în încheierea discursului său.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus în discursul său că președintele de onoare al partidului reprezintă o legătură cu "perioada interbelică, (...) cu suferințele comunismului, cu renașterea PNL, cu tranziția noastră atât de îndelungată, cu bătălia pentru democrație, cu revenirea în familia europeană".

"Dați-mi voie să vă mărturisesc un lucru: nu îmi doresc alt părinte spiritual pentru copilul meu decât Mircea Ionescu Quintus!", a mai spus aceasta.

Pe de altă parte, copreședintele Vasile Blaga consideră că seniorul PNL este un exemplu demn de urmat pentru fiecare liberal. "Domnul președinte Quintus a condus PNL cu înțelepciune și cumpătare, iar astăzi, ca președinte de onoare al nostru, este un model pentru fiecare liberal", a afirmat Blaga.

La finalul discursurilor, Nicolae Furdui Iancu i-a cântat "La mulți ani" lui Mircea Ionescu Quintus, dar și "Noi suntem români".

Evenimentul aniversar dedicat președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, cu prilejul împlinirii vârstei de 99 de ani, a avut loc la Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploiești și a fost urmat de lansarea candidaților PNL Prahova la alegerile locale.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

2 Ăsta e tariful lui Gâdea, 10.000 de euro? Atât îi costă pe penalii care urlă seară de seară la Antena 3? Ce sp…

3 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

4 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

5 Marcel Vela detonează bomba despre 10 august! Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumi…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul