Momente cu bossy Dragnea la Cotroceni/VIDEO

Momente cu bossy Dragnea la Cotroceni/VIDEO

Ca niște ziariști aiuriți, ne-am prezentat la două trecute fix la poarta Cotrocenilor. Pe când în grădina din spatele palatului se intona imnul național, ne-am oprit la intrarea pe peluză. Întârziaserăm un minut sau două, ceremonia începuse la fix. N-am mai prins nici discursul președintelui, care a început nemțește. Am așteptat resemnați, cam un sfert de oră, cu gândul că, oricum, la sindrofiile astea de Ziua Europei sau de Ziua Națională, cu totul altceva ne interesează, pe noi, gazetarii: personajele, invitații, cine cu cine se întreține, mai schimbăm impresii cu oameni, altfel, greu de întâlnit sau abordat. Micile picanterii gazetărești, asta sunt de neratat, discursul oficial vine oricum pe agenții, povestește jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Acum, n-aș vrea să vă plictisesc cu detalii inutile, dar vedeta evenimentului a fost Liviu Dragnea. A strâns toate mâinile posibile, s-a fotografiat cu tot ce-a prins prin grădina Cotroceniului, a împărțit zâmbete în stânga și dreapta, alunecând prin mulțime cu Viorica Dăncilă și Gabriela Firea după el. La început l-am văzut într-un grup bizar, n-am prea înțeles cum s-au adunat la un loc: Liviu Dragnea, Traian Băsescu, Emil Constantinescu, Gabriela Firea și Valer Dorneanu.

Au captat o vreme atenția ziariștilor, cu discuția lor liniștită și, cumva, bizară. Ne-am holbat o vreme la ei, am încercat să-i filmăm și să-i fotografiem, dar nu prea era voie cu poze. Liderul PSD a stat destul de mult, peste o oră, în orice caz. A ocupat o vreme centrul grădinii făcând poze cu Dăncilă și Firea. În mod evident, a căutat să le arate tuturor celor prezenți, prin comportamentul său bossy, cine este șeful. A făcut asta ostentativ, fără rest și fără prea multe scrupule, având în vedere că se afla la Cotroceni în calitate de invitat, nu de gazdă. Nu-mi amintesc, în cei 15 ani de când merg la Cotroceni, să fi văzut scene similiare.

Când președintele nu-i invită la Cotroceni, liderii PSD și ALDE țipă că nu-i respectă instituțional. Când sunt invitați, subminează prin comportamentul lor autoritatea președintelui, pe față. Tăriceanu a refuzat invitația, Firea s-a plâns pe la Antena 3 că n-a fost tratată cu atenție pe măsura importanței ei de primar general, iar Dragnea a defilat cu alai prin grădinile Cotroceniului ca un amfitrion, de data asta fără mici și bere. Aceste scene s-au consumat în timp ce PSD și ALDE trag din toate pozițiile, mediatic și instituțional, în Klaus Iohannis, golind instituția de atribuții și încercând să-l umilească pe șeful statului pe toate căile posibile. Sunt tot mai convins că scopul lor este să-l scoată pe șeful statului mai urât decât l-au evacuat securiștii pe Emil Constantinescu. Nu doar învins, ci și călcat în picioare, umilit și batjocorit.

Mă aflam în apropierea unui grup de ziariști când liderul PSD s-a repezit să facă o poza și cu ei. A venit apoi zâmbitor și împăciuitor, cu mâna întinsă către mine. N-am găsit altceva mai bun de făcut decât să-mi țin ambele mâini înfipte în buzunarele pantalonilor, o impolitețe pe care a trebuit să i-o explic cumva liderului PSD în doua cuvinte. După ce i-am comunicat de ce nu putem da mâna a spus, bine, atunci n-o să ne dăm mâna până la capăt. N-am mai apucat să-l întreb care capăt, al lui sau al nostru, pentru că s-a răsucit pe câlcâie și a pornit agale prin mulțime, cu Dăncilă urmându-l docilă și cu Anca Alexandrescu făcând poze cu boss-ul PSD în grădina Cotrocenilor, mai scrie Tăpălagă pe  G4Media.ro .






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...