Motivele pentru care ar trebui să consumi broccoli: ajută creierul să se mențină tânăr și sprijină imunitatea

Motivele pentru care ar trebui să consumi broccoli: ajută creierul să se mențină tânăr și sprijină imunitatea

Broccoli este o legumă cruciferă, ca și varza kale, conopida și varza de Bruxelles. Este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Broccoli este cunoscut nu numai pentru gustul său, ci și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, relatează Yahoo News.

Broccoli este bogat în fibre și are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii.

Broccoli este bogat în fibre și are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii. De asemenea, poate conține compuși care protejează împotriva anumitor tipuri de cancer.

Broccoli este plin de vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe nutritive, printre care:

Vitamine: Vitaminele A, C, E și K au mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea funcției imunitare și sănătatea oaselor.

Minerale: Calciul, fierul și potasiul ajută la dezvoltarea oaselor și la sănătatea mușchilor.

Antioxidanți: Vitaminele C și E, betacarotenul și flavonoidele protejează celulele de deteriorare.

Compuși bioactivi: Glucosinolații, sulforafanul și indol-3-carbinolul au efecte antiinflamatorii și antimicrobiene.

Fibre: Fibrele ajută la digestie.

Există mai multe beneficii pentru sănătate dacă adaugi broccoli în dieta ta. Broccoli crud este plin de nutrienți sănătoși care protejează împotriva infecțiilor, a afecțiunilor cronice, a anumitor tipuri de cancer și a bolilor de inimă.

Reduce inflamația

Broccoli conține antioxidanți, care neutralizează deteriorarea celulelor din organism. Acest lucru ajută la scăderea inflamației și la protejarea împotriva bolilor cronice.

Antioxidanții care se găsesc în broccoli pot, de asemenea, să reducă riscul anumitor tipuri de cancer.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Datorită efectelor sale antiinflamatorii, broccoli îți poate îmbunătăți sănătatea inimii. S-a constatat că fibrele și potasiul din broccoli scad riscul de boli de inimă prin reducerea colesterolului și îmbunătățirea funcției cardiovasculare.

O dietă bogată în legume crucifere, cum ar fi broccoli, poate reduce riscul de ateroscleroză, care cauzează acumularea de plăci în mucoasa arterelor, ceea ce le face rigide. Acest lucru poate duce la un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral.

Stimulează sănătatea oaselor

Broccoli este bogat în calciu, care este necesar pentru oase puternice. Este, de asemenea, bogat în vitamina K, care este necesară pentru a ajuta oasele să absoarbă și să folosească calciul. O dietă bogată în calciu și vitamina K poate ajuta la scăderea riscului de osteoporoză (o scădere a densității și masei minerale osoase).

Reglează zahărul din sânge

Pe lângă îmbunătățirea digestiei, o dietă bogată în fibre poate reduce nivelul de zahăr din sânge și scade riscul de diabet de tip 2. Un studiu a constatat că persoanele care au consumat regulat broccoli au înregistrat, de asemenea, niveluri scăzute de trigliceride și de colesterol LDL (considerat colesterolul „rău”).

Încetinește declinul mental

Compușii bioactivi din broccoli și alte legume verzi au fost legați de îmbunătățirea sănătății cognitive. Consumul unei diete bogate în aceste legume poate încetini declinul mental și susține funcția sistemului nervos.

Îmbunătățește sănătatea orală

Broccoli este bogat în calciu și vitamina C. Aceste substanțe nutritive sunt necesare pentru o bună sănătate orală și pot reduce riscul de boală parodontală. Compușii bioactivi din broccoli pot reduce, de asemenea, riscul de cancer oral.

Sarcina sănătoasă

Broccoli este o sursă bună de folat, o vitamină necesară pentru femeile însărcinate. O deficiență de folat este legată de un risc crescut de malformații ale măduvei spinării la bebeluși. Consumul unei diete bogate în folat poate proteja și împotriva întârzierilor în dezvoltare.

Piele strălucitoare

Pe lângă faptul că vă îmbunătățește sănătatea și previne bolile, broccoli poate, de asemenea, să vă dea strălucire pielii. Este bogat în vitamina C, care este necesară pentru a produce colagen, o proteină care este blocul de construcție al celulelor pielii. Acesta poate preveni deteriorarea pielii și poate îmbunătăți aspectul ridurilor.

Broccoli gătit își schimbă profilul nutritiv?

Gătitul acestei legume poate modifica compoziția nutritivă și reduce beneficiile pentru sănătate. De exemplu, gătitul broccoli reduce cantitatea de vitamina C. Pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive din broccoli, consumați-l crud sau ușor gătit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Olena Zelenska, gest controversat în Serbia. Priviți cum se uită soția președintelui sârb la ea, dar și cum se uită ea la Kuleba!

2 Rusia, cea mai dementă amenințare la adresa României de când a invadat Ucraina

3 Nu vin vești bune din Ucraina, rușii au pătruns în apărarea de lângă Harkov

4 Primul semn major că trebuie să ne pregătim pentru un război lung

5 Bloomberg anunță că Omenirea a intrat în cel de-Al Treilea Război Mondial, între două blocuri care se luptă pentru supremație