NATO consideră 'inacceptabile' avertismentele lui Vladimir Putin la adresa membrilor Alianţei

NATO consideră 'inacceptabile' avertismentele lui Vladimir Putin la adresa membrilor Alianţei

Avertismentele preşedintelui rus Vladimir Putin la adresa aliaţilor NATO sunt 'inacceptabile' şi nu ajută eforturile de reducere a tensiunilor, a declarat vineri Alianţa Nord-Atlantică, la o zi după ce liderul rus a anunţat în faţa parlamentului ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, relatează Reuters.

"Declaraţiile ruse care ameninţă să vizeze aliaţi (NATO) sunt inacceptabile şi contraproductive", a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, într-un comunicat.

"Nu vrem un nou război rece sau o nouă cursă a înarmărilor", a declarat ea, adăugând că sistemul antirachetă al NATO în Europa nu vizează Rusia.

Preşedintele Vladimir Putin a rostit joi un discurs cu accente militariste în faţa parlamentului, în care el a enumerat ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, asigurând în acelaşi timp că "nu ameninţă pe nimeni".

El a prezentat noi tipuri de rachete de croazieră cu "rază nelimitată" şi hipersonice, minisubmarine cu propulsie nucleară şi o armă laser "despre care este prea devreme pentru a-i menţiona detaliile".

Washingtonul a reacţionat, acuzând Moscova de "încălcarea directă" a tratatelor internaţionale semnate de Rusia, între care Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), semnat de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov în 1987.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...